Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στον Ι. Ν. του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος,  πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης των Α’ , Δ’ και Ε’ Εθνικών Συνελεύσεων και της Πελοποννησιακής Γερουσίας, που άρχισαν τις εργασίες τους στην πόλη του Άργους.
Α’ (1-12-1821, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου)
Δ’ (11-7-1829, Αρχαίο Θέατρο)  
Ε’ (5-12-1831, 1ο  Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο)
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την Επίσημη δοξολογία στον Ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στο Αργος .Την Δοξολογία τέλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ και πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιο Σελλή. Η Εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Αργολίδος, κ. Μπαλτατζή Δημήτριο. Κατόπιν ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Κατάθεση Στεφάνων από τους επισήμους και φορείς του Νομού. Παρών ήταν οι δύο βουλευτές του νομού Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης ,ο δήμαρχος της πόλης του Άργους Δ. Καμπόσος ,ο διοικητής του ΚΕΜΧ κ. Κακαβάς, οι περιφεριακοί σύμβουλοι Φ. Στεφανόπουλος και Β.Σιδέρης , ο αντιδήμαρχος Άργους Δ. Κρίγγος , ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νικόλαος  Γκαβούνος , ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αναγνώστου,κα

Πρωτότυπη έκθεση της Γωγώς Αναστασοπούλου στο Ναύπλιο


Πρωτότυπα δημιουργήματα καμωμένα από άχρηστα φυσικά υλικά όπως πέτρες, ξύλα, χαρτιά, τενεκεδάκια, όστρακα, παλιά μπουκάλια, εκθέτει κατά τις εορταστικές ημέρες η Ναυπλιώτισσα παιδαγωγός Γωγώ Αναστασοπούλου, σε χώρο επί της οδού Φιλίας στην Αγία Κυριακή Ναυπλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου