Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ‘’ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ’’


Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, έτσι και φέτος, η Π.Υ  Ναυπλίου τίμησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τους Προστάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω». Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 Γιορτάζουμε σήμερα 17 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου, του Ζακυνθινού και Αρχιεπισκόπου Αιγίνης.

Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα.

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 5 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Ολοκληρώθηκε το 5ο  Σκακιστικό Τουρνουά Ναυπλίου «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ 2012» με μεγάλη επιτυχία  στο Φουγάρο που είχε σκοπό φιλανθρωπικό. Συγκεντρώθηκαν 400 κυλά τρόφιμα όπου θα διατεθούν σε 30 οικογένειες.
Έλαβαν μέρος 54 αθλητές και 18 παιδιά που έλαβαν μέρος στην επιδαπέδια σκακιέρα. Ο σκακιστικός σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» κάθε χρόνο  ανεβάζει τον πήχη στην ποιότητα, αγκαλιάζοντας την νεολαία μέσα από το σκάκι και το πινγκ-πονγκ και τα καλύτερα έρχονται…      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου