Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Προβλήματα με τις διενέργειες Ποιοτικού – Φυτοϋγειονομικού ελέγχου.

Χωρίς έλεγχο τα συσκευαστήρια νωπών οπωροκηπευτικών.

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγγράφων μας, σας ενημερώνουμε ότι, ο αριθμός των 60 εκτός έδρας μετακινήσεων, για τους γεωπόνους της Υπηρεσίας μας, έχει εξαντληθεί. Για το λόγο αυτό, από τις 15-12-2011, η Υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να διαθέτει γεωπόνους για τον ποιοτικό – φυτοϋγειονομικό έλεγχο στα συσκευαστήρια νωπών οπωροκηπευτικών.

Για το διαφαινόμενο πρόβλημα είχαμε ενημερώσει έγκαιρα με τα πιο πάνω σχετικά έγγραφά μας, αλλά και προφορικά, σε τηλεφωνικές επαφές και συσκέψεις τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία. Η πρότασή μας, σε όλες αυτές τις επαφές ήταν να δοθεί έγκριση για 20 συμπληρωματικές κινήσεις προς τους γεωπόνους, ενέργεια που θα επέφερε μια έστω μερική λύση στο πρόβλημα, η οποία χωρίς να συνεπάγεται μεγάλη δαπάνη για το δημόσιο, θα απέφερε σημαντικά έσοδα από τη διενέργεια των ελέγχων, με την είσπραξη τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Επίσης, έχουμε ζητήσει να προβλεφθεί η συνδρομή του έργου του ποιοτικού – φυτοϋγειονομικού ελέγχου από άλλες υπηρεσίες που διαθέτουν προσωπικό, το οποίο έχει τα σχετικά προσόντα, καθώς δεν επαρκεί πλέον το προσωπικό της Υπηρεσίας μας, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Ε.Π.
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας
Γεώργιος Π. Χαρμπής
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου