Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο" στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών

  Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, η καθιερωμένη εκδήλωση «Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης» στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του νέου Δήμου Άργους – Μυκηνών, που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. Πάρα πολλά παιδιά με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΚΔΑΠ Άργους & Νοτίου Άργους καθώς και των μελών της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης, έφτιαξαν μπαλίτσες, τη μπότα του Αη-Βασίλη και κεράκια, έγραψαν τις ευχές τους και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

 Η Παιδική Χορωδία & Ορχήστρα του κέντρου μουσικών σπουδών & πολιτισμού Δίεσις, υπό τη δ/νση της καθηγήτριας Μπέτυς Ρήγα, τραγούδησαν και έπαιξαν γνωστά παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής «Το ποντικάκι που ήθελε ν΄ αγγίξει ένα αστεράκι» σε σενάριο του αγαπημένου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, ενθουσίασε τα παιδάκια αλλά και τους γονείς, όλοι παρακολούθησαν με αγωνία τις προσπάθειες του Τρωκτικούλη – ποντικούλη, ν΄ αγγίξει ένα αστέρι. 
 Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους – Μυκηνών συνεχίζονται …

Την επόμενη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, στον αγαπημένο χώρο των μικρών μας φίλων – την Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη – θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα».

Η Παιδική Χορωδία του Κέντρου μουσικών σπουδών & Πολιτισμού Δίεσις, θα τραγουδήσει Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, Ύμνους Χριστουγεννιάτικους και γνωστά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα Τραγούδια, υπό τη δ/νση της καθηγήτριας Γκαμπριέλας Kappellletti.



Μετά θα προβληθεί η χριστουγεννιάτικη ιστορία για όλη την οικογένεια «Ένα Δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά.

Η ταυτότητα της ταινίας:

Κινούμενα σχέδια ελληνικής παραγωγής

Είναι ένα από τα αγαπητά βιβλία του ¨ποιητή των παραμυθιών¨ Ευγένιου Τριβιζά. Προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Συντελεστές:
Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς

Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Ράππας [συνεργάτης του Steven Spielberg & ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ]

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου



Το παιδί σχεδίασε ο κορυφαίος Γερμανός σχεδιαστής Uli Meyer [σχεδιαστής της ταινίας Who Framed Roger Rabbit, ιδρυτικό μέλος της Amblimation, DreamWorks & ιδρυτής της εταιρίας ULI MEYER STUDIOS στο Λονδίνο].
Τραγουδούν:

Φωτεινή Δάρρα & Μπάμπης Τσέρτος

Με τις φωνές των:

Παραμελημένο Δέντρο: Διονύσης Σαββόπουλος

Μοναχικό Αγόρι: Δανάη Σκιάδη

Ρωσίδα πριγκίπισσα: Μαρία Ναυπλιώτου

Guest Stars:

Θοδωρής Αθερίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Τζαμαργιάς,

Παύλος Χαϊκάλης.

Υπόθεση:

Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα μοναχικό φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως˙ εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική. Το παραμελημένο δέντρο και το μοναχικό αγόρι, εντελώς ξαφνικά μέσα στο κρύο των Χριστουγέννων αποκτούν μια ιδιαίτερη, τρυφερή σχέση.

Πρόκειται για μια ταινία ευαίσθητη, με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, που διαπνέεται από έντονο περιβαλλοντικό μήνυμα.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ 
Νίκος Δελής
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου