Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Το parapolitikaargolida.gr από ημέρες γνώριζε για την συγκεκριμένη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και από αυτό πηγάζει ο τίτλος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι προσπάθειες του Δημάρχου Επιδαύρου, για την αναβάθμιση της επετείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο και την ανάδειξή της ως ένα απ’ τα σημαντικότερα γεγονότα της Νεότερης Ιστορίας μας είχαν αίσιο τέλος αφού υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του οι οποίες μάλιστα συνέπιπταν και με τις προτάσεις των Βουλευτών, απ’ την Προεδρία της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κος Φ. Πετσάλνικος συνηγόρησε σε αρκετά από τα αιτήματα και σε σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ του ιδίου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Αργολίδας κ. Γ. Μανιάτη και τους Βουλευτές Αργολίδος κ. Γ. Ανδριανό και κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ότι η βουλή των Ελλήνων αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του παλαιού δημοτικού σχολείου την Ν. Επιδαύρου σε Μουσείο που θα στεγάσει και θα αναδείξει το ιστορικό και αρχειακό υλικό του μεγάλου αυτού εθνικού γεγονότος.
Επίσης, στις αρχές του νέου έτους, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής στη Νέα Επίδαυρο, ενώ θα θέσει υπό την αιγίδα της η Βουλή και τις σχετικές ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις αυτές ακολουθούσαν φθίνουσα πορεία γι αυτό σκοπός και στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής αλλά και της Τοπικής Κοινότητας της Ν. Επιδαύρου ήταν ο επαναπροσδιορισμός τους και η ανάδειξη της επετείου σε ύψιστης σημασίας εθνικού γεγονότος. Προς αυτή την κατεύθυνση επίσης ευθυγραμμιστήκαν και οι βουλευτές του Νομού Αργολίδας με πρωτεργάτη τον κ. Γ. Ανδριανό αφού η Νέα Επίδαυρος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ως Δήμος θεωρούμε ιδιαίτερα συμβολική την συγκυρία αυτή κατά την οποία και οι δυο Θεσμοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Βουλή των Ελλήνων δια των αντιπροσώπων και του Προέδρου της ανέλαβαν να αναδείξουν και να προβάλουν ουσιαστικά το νόημα της Α’ Εθνοσυνέλευσης περί πολιτικής αναγέννησης και συγκρότησης του Ελληνικού Κράτους.
Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Π. Γκάτζιος

0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου