Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τραγουδήσανε τα Χριστούγεννα στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Τραγουδάμε τα Χριστούγεννα» στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Η Παιδική Χορωδία του Κέντρου μουσικών σπουδών & Πολιτισμού Δίεσις, υπό την δ/νση της Γκαμπριέλα Kappellletti τραγούδησε Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, Ύμνους Χριστουγεννιάτικους και γνωστά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

Μετά τα παιδάκια που – για άλλη μια Κυριακή –είχαν κατακλύσει το χώρο της βιβλιοθήκης, παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους την χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» του Ευγένιου Τριβιζά. Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα αγαπητά βιβλία του ¨ποιητή των παραμυθιών¨ Ευγένιου Τριβιζά. Προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. 
 Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα μοναχικό φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως˙ εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική. Το παραμελημένο δέντρο και το μοναχικό αγόρι, εντελώς ξαφνικά μέσα στο κρύο των Χριστουγέννων αποκτούν μια ιδιαίτερη, τρυφερή σχέση.

Πρόκειται για μια ταινία ευαίσθητη, με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, που διαπνέεται από έντονο περιβαλλοντικό μήνυμα.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου