Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γ.Ανδριανός: Να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στο κρίσιμο ζήτημα της διενέργειας ποιοτικού-φυτοϋγειονομικού ελέγχου.

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν στις εξαγωγές πορτοκαλιών Αργολίδας από τη μη διάθεση γεωπόνων για ποιοτικό-φυτοϋγειονομικό έλεγχο από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σύμφωνα με έγγραφο της αδυνατεί από τις 15-12-2011 να διεξάγει ποιοτικό-φυτοϋγειονομικό έλεγχο στα συσκευαστήρια νωπών οπωροκηπευτικών, παρά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

Η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο τις εξαγωγές πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες στα εισοδήματα των παραγωγών και την ευρύτερη τοπική οικονομία, και μάλιστα σε μια συγκυρία που ο αγροτικός κόσμος δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης.

Επισημαίνεται ότι κατά τη χρονική περίοδο μέχρι το τέλος των εορτών κορυφώνεται στην Αργολίδα η δραστηριότητα εξαγωγής εσπεριδοειδών.

Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται επιτακτική η άμεση εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης του προβλήματος.

Κατόπιν αυτών,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πώς σκοπεύει, και με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο κρίσιμο ζήτημα διασφάλισης της απρόσκοπτης διενέργειας ποιοτικού-φυτοϋγειονομικού ελέγχου στα συσκευαστήρια νωπών οπωροκηπευτικών στην Αργολίδα, ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος που διατρέχουν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών».

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου