Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση στο ΥΠΕΚΑ απο τον Π.Τατούλη για την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου Κυβερίου (Ανάβαλος).

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2011 αποφάσισε ομόφωνα την εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη να υποβάλλει συμπληρωματική, στην παλαιότερη της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, πρόταση στο ΥΠΕΚΑ για την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου Κυβερίου (Ανάβαλος).


Κατά τη συζήτηση του θέματος εξετάστηκε η αξιοποίηση της πηγής του Αναβάλου, η οποία παρουσιάζει τη μέγιστη δυναμικότητα από πλευράς παροχής, αλλά και την καταλληλότερη ποιότητα για χρήση μετά από επεξεργασία.

Όπως το χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, πρόκειται για ένα έργο με περιφερειακό ενδιαφέρον, καθώς έχει άμεση συνάφεια με τις περιοχές της Βόρειας Κυνουρίας, του Αργολικού πεδίου και της Ερμιονίδας. Η εγκατάσταση αυτή θα παρέχει λύσεις υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες, όταν και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε και το φράγμα της Τζερτζελιάς, το οποίο θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην υδροδότηση της περιοχής της Ερμιόνης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου