Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γ.Ανδριανός: 6 μηνές δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το έργο του Ανάβαλου, πότε θα ξεκινήσουν;

 Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας του αρδευτικού έργου του Αναβάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη με την οποία ζητά πληροφόρηση σχετικά με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην εγκατάσταση του αναδόχου του έργου για τη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα, 6 μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτηση ζητώντας να πληροφορηθώ τις έκτοτε εξελίξεις.

Στις 26 Ιουνίου 2011, μετά το σχετικό διαγωνισμό και την εκδίκαση ενστάσεων και προσφυγών και την επιλογή του αναδόχου με έκπτωση 55% υπεγράφη η σύμβαση του έργου, για τη «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα» προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2010 από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Από την υπογραφή της σύμβασης του αναδόχου του έργου τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα, ενώ έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες, δεν έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Γιατί όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν 6 μηνών δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και πότε θα ξεκινήσουν.

2. Αν υπάρχει κίνδυνος για την εκτέλεση του έργου από τις καθυστερήσεις αυτές».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου