Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γ.Ανδριανός:Εκτίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των διερχόμενων στο οδικό τμήμα Ισθμού-Επιδαύρου.

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Α. Γιαννίτση και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη με θέμα τις συνεχιζόμενες συχνές επικίνδυνες κατολισθήσεις στο οδικό τμήμα Ισθμού-Επιδαύρου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Ερώτησή μου, και μετά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, επανέρχομαι στο ζήτημα που έθιξα με τις υπ’ αριθμ. 6282/16-11-2010 και 9832/26-01-2011 Ερωτήσεις μου, όπου επεσήμαινα τις εξαιρετικά επικίνδυνες κατολισθήσεις που συμβαίνουν πολύ συχνά σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων που κατευθύνονται στην περιοχή της Επιδαύρου και την Ερμιονίδα και ζητούσα την άμεση λήψη δράσεων.



Ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι υπαρκτός και επιτείνεται από το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία οι κατολισθήσεις συμβαίνουν αμέσως μετά από στροφές, χωρίς οι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να δουν εγκαίρως τα βράχια που πέφτουν στο οδόστρωμα.



Ακόμη, επεσήμαινα τον μεγάλο κίνδυνο για τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων η αποκόλληση βράχων να συμβεί κατά τη διέλευση οχημάτων από τα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα στα διαβρωμένα πρανή.


Υπογραμμίζω για άλλη μια φορά με έμφαση την ανάγκη άμεσης ανάληψης των αναγκαίων έργων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, πριν θρηνήσουμε θύματα.


Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

(1)Με ποιές άμεσες ενέργειες και πότε θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα από το οποίο εκτίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή των επιβαινόντων στα διερχόμεναμενα οχήματα.

(2) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν προβεί για την εξέταση και έγκριση των σχετικών γραπτών προτάσεων της ΔΕΣΕ / Περ. Πελοποννήσου».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου