Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου στο αυτενεργώ

By admin - Posted on 18 Απρίλιος 2011
Το ιδιωτικό σχολείο «Αυτενεργώ» την Παρασκευή 15 Απριλίου φιλοξένησε το συγγραφέα νεανικών λογοτεχνικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί στο σχολείο, προκειμένου να προαχθεί η φιλαναγνωσία και να καλλιεργηθούν κίνητρα με στόχο τη θετική στάση των μαθητών απέναντι στο βιβλίο.
Ένα πρόγραμμα, που εφαρμόζεται κάθε χρόνο στο σχολείο και προβλέπει παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων από τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού σχολείου και παρουσιάσεις συγγραφέων από τους μαθητές του Γυμνασίου.
Η συνάντηση αυτή αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στο έργο του συγγραφέα και κυρίως στα νεανικά του μυθιστορήματα. Οι μαθητές παρουσίασαν αναλυτικά τα έργα του, που τους άρεσαν περισσότερο, και έκαναν ποικίλες ερωτήσεις στον κύριο Παπαθεοδώρου σε σχέση με την πλοκή και τα θέματα των βιβλίων του.
Με το διάλογο μεταξύ των μαθητών και του συγγραφέα φωτίστηκαν ποικίλες πτυχές του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας των έργων του. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατάφερε να τους προβληματίσει και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου