Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ντιδράσεις: 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨Ο ΔΑΝΑΟΣ¨ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Τεράστια επιτυχία σημείωσε την Κυριακή 3 Απριλίου στην κάταμεστη αίθουσα του «Συλλόγου Αργείων – ο Δαναος» η προγραμματισμένη ομιλία της κ. Αικ.Παπαοικονόμου-Κηπουργού, εγγονής του εκ των ιδρυτών του Συλλόγου π. Παπαοικονόμου με θέμα «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ».

Στην εκδήλωση που παρεβρέθηκε και ο τ. Υπ. Πολιτισμού κ Μπένος ως πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» και τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδ.π.Γεώργιος Σελλής ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ιερείς, ο βουλευτής κ. Αδριανός ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Αργους–Μυκηνών κ. Καμπόσος με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου, ο δημ. σύμβουλος επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Κωτσοβός, ο αντιπρόεδρος της δημ. κοινότητας κ. Καλούσης, αρχαιολόγοι κ.α.

Η ομιλήτρια αφού αφιέρωσε την ομιλία της στον αείμνηστο π. Ευαγγ. Στασινόπουλο, καθήλωσε το ακροατήριο με απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις που τις συνόδευσε με προβολή διαφανειών , για την μουσική στο Αρχαίο Αργος, αναφέροντας εποχές, πρόσωπα και γεγονότα άγνωστα μεν αλλα εντυπωσιακά που κατέληξαν σε εισηγήσεις που ενθαρρύνουν τις σκέψεις & προσπάθειες για την ανάγκη προώθησης και προβολής της σημαντικής ιδιαιτερότητας της πόλης μας μέσα στους αιώνες.

Οι θετικές παρεμβάσεις του κ. αντιπεριφερειάρχη και του κ. δημάρχου για την προώθηση και υλοποίηση τέτοιων σκέψεων, απέδειξαν –μεταξύ άλλων- ότι το βήμα του Δαναού συνεχίζει επι δεκαετίες να αποτελεί μια βασική πηγή γνώσης, έμπνευσης και ιδεών για μια καλύτερη πόλη και όχι μόνο.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η ευγενική χειρονομία κατάθεσης χρηματικού ποσού από την ομιλήτρια προς το σωματείο «Διάζωμα» -μέσω του Δαναού- για τη διάσωση και συντήρηση του Αρχαίου Θεάτρου Αργους, αλλα και τα θερμότατα λόγια που απήντησε προς αυτήν αλλα και απηύθυνε προς τον Δαναό ο τ. Υπουργός κ. Μπένος ως πρόεδρος του σωματείου.

Τονίζεται ότι το σωματείο «Διάζωμα» δημιουργήθηκε για την καταγραφή , μελέτη, ανάδειξη και διάσωση των ελληνικών αρχαίων θεάτρων , με παρεμβάσεις υποστηρικτικού, μελετητικού αλλα και οικονομικού χαρακτήρα, ενεργοποιώντας γι΄αυτό μελετητές επιστήμονες , αρχαιολόγους , χορηγούς αλλα και απλούς πολίτες.

Πράγματι ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη γνώσεις, συγκίνηση , υπερηφάνεια αλλα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο. Η παρουσία των αρχών και των πολιτών και η ποιότητα της εκδήλωσης έδειξε για άλλη μια φορά ότι το βήμα του Δαναού εξακολουθεί να είναι ο έγκυρος φωτοδότης της ιστορίας των Αργείων, γεγονός που η κ.Παπαοικονόμου, επιβεβαίωσε και προσυπέγραψε με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τις αξίες και τις βασικές αρχές που κληρονόμησε από τον αείμνηστο παππού της και ιδρυτή του Δαναού μας.- Την ευχαριστούμε και πάλι θερμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου