Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Απάντηση Παπουτσή Σε Ανδριανό Περί Περικοπών Δαπανών Στην Αστυνόμευση

Απάντηση Παπουτσή Σε Ανδριανό Περί Περικοπών Δαπανών Στην Αστυνόμευση
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011 08:17
Γραπτή απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή έλαβε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην από 10 Μαρτίου 2011 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην αστυνόμευση λόγω περικοπών δαπανών στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός αναγνωρίζει ότι:
«η μέχρι σήμερα καθυστέρηση έγκρισης δαπανών του Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλεται στις διαδικασίες εφαρμογής του μητρώου δεσμεύσεων, προαπαιτούμενου για την έγκριση οποιασδήποτε δέσμευσης».
Ακόμα ο Υπουργός αναφέρεται στην απάντησή του στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και με υπηρεσιακούς παράγοντες όπου
«ελήφθησαν αποφάσεις για την εκδήλωση, άμεσα συγκεκριμένων ενεργειών προς πρακτική και λυσιτελή επίλυση των αναφυέντων προβλημάτων και ομαλοποίηση της κατάστασης (…)»
Τέλος, ο Υπουργός επισημαίνει ότι
«(…) δεδομένου ότι προσφάτως προσδιορίστηκαν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του έτους 2010, ήδη ξεκίνησε η έγκριση των αιτημάτων που έχουν επιβληθεί από τις Υπηρεσίες στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου για την επισκευή-συντήρηση και κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων, εντός των διατεθεισών πιστώσεων του Π/Υ εξόδων του Αρχηγείου και ευελπιστούμε ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα αντιμετωπιστούν τα αναφύοντα προβλήματα, τα οποία θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της επικρατούσας κατάστασης».
Ο κ. Ανδριανός σε σχετική του δήλωση επεσήμανε:
«Είναι απολύτως απαράδεκτο και δεν τιμά την πολιτεία το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσαμε στο σημείο τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας να παραμένουν ακίνητα γιατί δεν μπορούν να προμηθευτούν καύσιμα, ώστε η Κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί.

Το ‘ευελπιστούμε’ του Υπουργού προφανώς και δεν αρκεί. Περιμένουμε την άμεση αντιμετώπιση του οξέος αυτού προβλήματος που υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών και θέτει σε κίνδυνο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επιτέλεση του καθήκοντος.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το θέμα και να ασκώ πίεση στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».

Επισυνάπτονται σχετικά η αρχική Ερώτηση του κ. Ανδριανού καθώς και το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου