Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

 
 
 
 

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ομιλία με θέμα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" στο Ναύπλιο

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Βουλευτικό

O Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και η ένωση λειτουργών μέσης εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας σας προσκαλούν στην ομιλία του Αστυνομικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανόλη Σφακιανάκη με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ...

Νέες μορφές εγκληματικών πράξεων δεν εμφανίζονται συχνά στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Ωστόσο, τον 21ο αιώνα με αφορμή την ανακάλυψη και τη χρήση του Διαδικτύου ένα νέο είδος εγκλήματος άρχισε να εμφανίζεται και να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, το ονομαζόμενο διαδικτυακό έγκλημα (cybercrime- internet crime). Όλο και περισσότερο οι έφηβοι χρήστες του διαδικτύου εκτίθενται στις απειλητικές μορφές χρήσης της νέας τεχνολογίας .

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο και με ποιον τρόπο μπορεί να προστατευθεί ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι έφηβοι από αυτή τη μορφή εγκληματικότητας. Το ερώτημα αυτό απασχολεί έντονα εκπαιδευτικούς και γονείς στις μέρες μας.

Ανταποκρινόμενοι στην αγωνία τους ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της ΔΔΕ Ν. Αργολίδας και η Ένωση Λειτουργών της Β/θμιας εκπαίδευσης διοργανώνουν την σχετική ομιλία μετακαλώντας έναν από τους πλέον ειδικούς σε θέματα που σχετίζονται με την την αντιμετώπισης της διαδικτυακής εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου