Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός για τον Ανάβαλο

Ζητάει να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκονται τα έργα

Στο πλαίσιο της διαρκούς
παρακολούθησης της πορείας του αρδευτικού έργου του Αναβάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα με την οποία ζητά πληροφόρηση σχετικά με τη φάση υλοποίησης στην οποία βρίσκονται σήμερα τα έργα αναβάθμισης αντλιοστασίου και φράγματος, τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Ερμιονίδας και τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Επιδαύρου...

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι, μετά την προηγούμενη μου Ερώτηση και την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αυτή, ζητώντας να πληροφορηθώ τις έκτοτε εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στην από 14-1-2001 αρ. πρωτ. 567 γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, αναφερόταν ότι:

- Tο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ την κατασκευή του έργου ‘Αναβάθμιση Αντλιοστασίου & Φράγματος Αναβάλου Ν. Αργολίδας’, με συνολικό κόστος πράξης ύψους 6.850.000 ευρώ. Στις 24-8-2010 η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Αργολίδας κατέθεσε την οριστική μελέτη του συγκεκριμένου έργου στην Αναθέτουσα Αρχή (Δ/νση Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία συμπλήρωσε τη μελέτη, ως προς τα σχετικά Τεύχη Δημοπράτησης. Ήδη έχει σταλεί η Εισήγηση της άνω Δ/σης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Συμβούλιο Δημοσίων/ Τμήμα Κατασκευών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να προστεθούν επιπλέον όροι στη Διακήρυξη του Διαγωνισμού, δεδομένης της φύσης του προς δημοπράτηση έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

- Στις 24-12-2010 ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές για τη μελέτη με τίτλο ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Στο μεταξύ διάστημα ανακοινώθηκε η υπογραφή της απόφασης έγκρισης της ανάθεσης της μελέτης για την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα.

- Έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών της μελέτης με τίτλο ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ενώ μετά την εξέταση της υποβληθείσας ένστασης μελετητικού γραφείου κατά του Πρακτικού του εν λόγω σταδίου, θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με το τελευταίο στάδιο του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.

Κατόπιν αυτών, ερωτούνται οι Υπουργοί:

1. Ποιες είναι οι εξελίξεις στην πορεία υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου του Αναβάλου και σε ποιες φάσεις βρίσκονται σήμερα.
α. τα έργα αναβάθμισης αντλιοστασίου και φράγματος,
β. τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Ερμιονίδας, και
γ. τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Επιδαύρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου