Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παναθηναϊκός... θέμα DNA

Σοφιάννα Μπονοβόλια | 12/4/2011 11:30

Περίεργες μέρες για να είναι κανείς Παναθηναϊκός! Από τη μία οι απογοήτευση, αλλά και ο θυμός για τον τρόπο που αποκλείστηκε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του συλλόγου από τα τελικά των πλέι οφ. Από την άλλη οι χαρές για το τμήμα μπάσκετ, που ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα και βαδίζει ολοταχώς για το έκτο της αστέρι στην Ευρώπη, αλλά και για ακόμη ένα πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα.

* Το παράδοξο του φετινού συστήματος είναι ότι ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός κόντεψε να μείνει εκτός δεύτερης φάσης, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση!
Οι εναλλαγές συναισθημάτων συνεχίζονται από τη μία με την απογοητευτική χρονιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και το γεγονός ότι έμεινε εκτός στόχων και από την άλλη με τα κορίτσια του βόλεϊ που βαδίζοντας στα χνάρια του μπασκετικού τμήματος, έδειξαν πως οι αυτοκρατορίες... δύσκολα πέφτουν.
Η αποστολή των πρασίνων φέτος ήταν από το ξεκίνημα της σεζόν πιο δύσκολη, δεδομένης της ενίσχυσης των έτερων διεκδικητών του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχτισαν ομάδες ανταγωνιστικές, έτοιμες να... χτυπήσουν στα ίσια το Τριφύλλι.
Φταίχτης ο κακός τους εαυτόςΑγωνιστικά βέβαια όντως δεν υστερούσαν αν και η φετινή σύνθεση του Παναθηναϊκού ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Το πρόβλημα των δύο από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου (Ολυμπιακός και ΑΕΚ), ήταν ο κακός τους εαυτός.
Το άγχος από την υπερβολική πίεση που δέχονταν από την αρχή της σεζόν, η επιτακτική ανάγκη για... σπάσιμο του μονοπωλίου του Παναθηναϊκού και το πιο σημαντικό, η έλλειψη ψυχραιμίας όταν έρχονταν τα δύσκολα, δεν επέτρεψαν σε κιτρινόμαυρες και ερυθρόλευκες να κάνουν το κάτι παραπάνω.
Πώς δημιουργείται το... DNAΑπό την άλλη η, τόσων χρόνων, εμπειρία, οι συνεχόμενοι τίτλοι, η αυτοπεποίθηση των παικτριών του Παναθηναϊκού πως ό,τι και να γίνει όλα μπορεί να συμβούν στο τέλος (κάτι που δεν φάνηκε να πιστεύουν στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα έχανε), αλλά κυρίως η διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, αποτελούν τα συστατικά για το DNA του πρωταθλητή.
Ενός πρωταθλητή που δεν λογαριάζει από έδρες, από ήττες, από κριτική, αλλά και από... οικονομική κρίση. Γιατί τα λεφτά τους μπορεί να μην τα έχουν πάρει όλες, πρωτάθλημα όμως θα πάρουν! Γιατί έτσι απλά είναι οι βασίλισσες του ελληνικού βόλεϊ...
Υ.Γ. Και μία διαπίστωση. Το γεγονός ότι μετά την ήττα καμία παίκτρια του Ολυμπιακού δεν έκανε την παραμικρή δήλωση, καταδεικνύει την απειρία της ομάδας και την αδυναμία να διαχειριστεί το αρνητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=92365#ixzz1JK0yYQmw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου