Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Κίνδυνο ακινησίας αντιμετωπίζουν από σήμερα τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αργολίδα .

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή και Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα τον κίνδυνο ακινησίας που αντιμετωπίζουν από σήμερα, 1η Απριλίου, τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αργολίδα μετά την παύση προμήθειας καυσίμων λόγω χρεών στους προμηθευτές και την αρνητική απάντηση του Γ.Ε.Σ σε σχετικό αίτημα για προμήθεια καυσίμων από το Κ.Ε.Μ.Χ.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο προμηθευτής καυσίμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας διεμήνυσε ότι σταματά την προμήθεια μέχρι την καταβολή των οφειλουμένων, που εξαιτίας της μη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων έχουν συσσωρευτεί σε σημαντικό ποσό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα περιπολικά και τα υπόλοιπα οχήματα της ΑΔ Αργολίδας να μην μπορούν από αύριο να κινηθούν, με τις όποιες επιπτώσεις θα έχει η εξέλιξη αυτή στην προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπέβαλε αίτημα στο ΓΕΣ για προμήθεια καυσίμων της Α.Δ Αργολίδας ,από το Κέντρο Μηχανικού του Ναυπλίου, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

(1) Σε ποιες άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση και με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την έγκριση των αναγκαίων κονδυλίων για την προμήθεια καυσίμων και την κάλυψη των υπολοίπων λειτουργικών αναγκών της ΑΔ Αργολίδας και των υπόλοιπων Αστυνομικών Διευθύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

(2) Ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σχετικά με την προσωρινή εξυπηρέτηση της άμεσης ανάγκης για καύσιμα της ΑΔ Αργολίδας και των υπόλοιπων Αστυνομικών Διευθύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου