Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Συνάντηση Γ.Μανιάτη με τον Ουκρανό Πρέσβη

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης
   Διμερή συνάντηση για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος είχε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Vοlodymyr Shkurov.
   Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση των ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών, ιδίως στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στον τομέα των κτιρίων, όπου υπάρχει πεδίο δράσης για ουσιαστική συμβολή και του ιδιωτικού τομέα.
   Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης απεδέχθη πρόσκληση να μεταβεί στο Κίεβο προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.
   Παράλληλα, προωθείται η προετοιμασία Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από Μικτή Διυπουργική Επιτροπή των δύο κρατών, η οποία αναμένεται να συγκληθεί στην Αθήνα τον προσεχή Ιούλιο.
   Ο Ουκρανός Πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην εξαιρετική - όπως την χαρακτήρισε - επιτυχία της Διάσκεψης Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στις 12 Οκτωβρίου 2010, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη συμμετοχή και της χώρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου