Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

 
 
 
 

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Την ανάγκη ίδρυσης κλιμακίου της πυροσβεστικής στην Επίδαυρο

 Επισήμανε ο κ. Ανδριανός στον Χρήστο Παπουτσή

Ο Βουλευτής Αργολίδας
της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή με θέμα την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καλλικρατικό Δήμο Επιδαύρου, πλήρως στελεχωμένου με προσωπικό, το οποίο πρέπει να εξασφαλιστεί από νέα οργανική δύναμη, και εξοπλισμένου με τα απαιτούμενα υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του...

Ο κ. Ανδριανός στην Ερώτησή του υπογραμμίζει το κακό οδικό δίκτυο και τη μορφολογία της περιοχής που καθιστά εξαιρετικά προβληματική την πρόσβαση, τον πλούσιο δασικό και φυσικό πλούτο αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων που απειλούνται κάθε χρόνο από καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς και την ύπαρξη στην περιοχή ανεκτίμητων υπαίθριων μνημείων ιστορίας και πολιτισμού με προεξάρχοντα τα αρχαία θέατρα.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και με δεδομένα το κακό οδικό δίκτυο και τη μορφολογία της περιοχής που καθιστά εξαιρετικά προβληματική την πρόσβαση, τον πλούσιο δασικό και φυσικό πλούτο αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων που απειλούνται κάθε χρόνο από καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς και την ύπαρξη στην περιοχή ανεκτίμητων υπαίθριων μνημείων ιστορίας και πολιτισμού με προεξάρχοντα τα αρχαία θέατρα, καθίσταται επιτακτική η ίδρυση και λειτουργία κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καλλικρατικό Δήμο Επιδαύρου, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό το οποίο πρέπει να εξασφαλιστεί από νέα οργανική δύναμη και εξοπλισμένο με τα απαιτούμενα υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:

(1) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καλλικρατικό Δήμο Επιδαύρου, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό και εξοπλισμένο με τα απαιτούμε υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου