Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τετάρτη, Απρίλιος 20, 2011

"Άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας ελέγχων εκτιμήσεων της ζημιάς και αποζημίωσης"



Ο αν.Τομεάρχης και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα την ενεργοποίηση από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας ελέγχων για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών βερίκοκων που επλήγησαν από τον παγετό της 10ης Μαρτίου στην Αργολίδα...

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα και με το σχετικό από 18/4/2010 υπόμνημα των Οργανώσεων Παραγωγών Ε.Α.Σ. Αργολίδας Κ.Α.Σ.Ο.Α. Δαναός, Κ.Α.Σ.Ο.Κ Αργολική Γή, Α.Κ.Α.Σ Ήλιος, και των Αγροτικών Συνεταιρισμών Αεροδρομίου, Ατρέας, Κυβερίου, Σκαφιδακίου, Χούνης, Σταθέικων, Σχοινοχωρίου, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Μύλων, Κουτσοποδίου, εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε στις 10 Μαρτίου 2011, αλλά και των δυσμενών φετινών καιρικών συνθηκών, η φετινή παραγωγή βερίκοκων στην Αργολίδα εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη μείωση καρπών, πού κυμαίνεται από 60% έως και 100% σε σχέση με τα δεδομένα των προηγουμένων ετών.

Επισημαίνεται ότι, μετά τις συνεχώς φθίνουσες τιμές των αγροτικών προϊόντων και το αυξημένο κόστος καλλιέργειας, είναι επιτακτική ανάγκη για την οικονομική επιβίωση των παραγωγών η άμεση και ικανοποιητική αποζημίωση της παραγωγής βερίκοκων που καταστράφηκε.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Ποιο είναι το σχετικό δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας ελέγχων εκτιμήσεων της ζημιάς και αποζημίωσης των εν λόγω παραγωγών βερίκοκων»
0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου