Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Ο Γιάννης Ανδριανός για το τελωνείο της Κοιλάδας

 Ερώτηση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει

Ο Βουλευτής Αργολίδας
της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη στελέχωση και τη λειτουργία του τελωνιακού γραφείου Κοιλάδας, μετά και τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου του. Ο κ. Ανδριανός στην Ερώτησή του, μεταξύ άλλων, τονίζει την επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Τελωνείου με μόνιμο προσωπικό, απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας αλλά και της Ύδρας, και ζητά από την Κυβέρνηση να εξετάσει την αναβάθμιση του Τελωνείου σε τύπου Γ’...

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Το τελωνειακό γραφείο Κοιλάδας εξυπηρετεί σήμερα την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας καθώς και την Ύδρα. Λόγω της συνταξιοδότησης του υπαλλήλου του έχει προκύψει σημαντικό πρόβλημα, το οποίο έχει επισημανθεί εγγράφως στο Υπουργείο από όλες τις τοπικές κοινωνίες και τους Συλλόγους των κλάδων που θίγονται – ανάμεσα στους οποίους ενδεικτικά αναφέρονται η αλιεία, τα τουριστικά σκάφη, τα θαλάσσια ταξί, τα δρομολογημένα επιβατηγά καθώς και οι επισκέπτες της περιοχής που αυξάνονται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Με την ομόφωνή του απόφαση της 23ης Μαρτίου 2010 το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Ερμιόνης είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας και ζητούσε την άμεση στελέχωση του τελωνειακού γραφείου Κοιλάδας από την αρμόδια αρχή του Υπουργείου Οικονομικών με μόνιμο προσωπικό, καθώς και την αναβάθμισή του σε τύπου Γ’, ώστε αφενός να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της περιοχής και αφετέρου να μη δημιουργηθεί και στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα με το σημερινό, σε περίπτωση συνταξιοδότησης υπαλλήλου. Ακολούθως, ο Δήμος Ερμιόνης απέστειλε το από 12/4/2010 αρ. πρωτ. 1659 σχετικό έγγραφο προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση στο αίτημα αυτό και δεν έχει αναληφθεί καμία ενέργεια με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:

(1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση στελέχωση του Τελωνείου Κοιλάδας με μόνιμο προσωπικό, που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας αλλά και της Ύδρας.

(2) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την αναβάθμιση του Τελωνείου Κοιλάδας σε τύπου Γ’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου