Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Mε επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη των λοιμώξεων ​στο Κιβέρι




Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κιβερίου, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο όλα τα σύγχρονα δεδομένα για την «πρόληψη των λοιμώξεων για μικρούς και μεγάλους».

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Επ’ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, το βράδυ της 31 Οκτωβρίου 2017,ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 μ.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 01:00 π.μ. προς 1η Νοεμβρίου.

Ἕνας «ἄγνωστος» ἅγιος Ἰάκωβος τῆς Ἐκκλησίας




Ἕνας «ἄγνωστος» ἅγιος Ἰάκωβος τῆς Ἐκκλησίας

(ἑορτάζει τήν 1η Νοεμβρίου)

Ὁ ὁσιομάρτυς Ἰάκωβος καταγόταν ἀπὸ τὴν περιοχὴ τῆς Καστοριᾶς. Οἱ γονεῖς του ἦταν ἁπλοὶ καὶ ἄσημοι ἄνθρωποι, ἀλλὰ ζοῦσαν μὲ ταπείνωση καὶ σεμνότητα. Τὰ ὀνόματά τους ἦταν Μαρτῖνος καὶ Παρασκευή. Εἶχαν, ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Ἰάκωβο, καὶ ἕναν ἀκόμη γιό. Ἐνῶ ἀκόμα ζοῦσαν προβλέποντες τὸ τέλος τους, μοίρασαν τὴν περιουσία τους στοὺς δύο γιούς τους καὶ μετὰ ἀπὸ λίγο καιρὸ ἀναπαύθηκαν καὶ οἱ δύο ἐν Κυρίῳ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Από τον Ενοριακό `Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου γίνεται γνωστό ότι από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιούνται μηνιαίες ομιλίες πνευματικού και ποιμαντικού περιεχομένου στον Ενοριακό `Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, προς πνευματική ανύψωση και ωφέλεια των κατοίκων της ενορίας και των γύρω περιοχών.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Δεν πρόλαβε να "στεγνώσει το μελάνι" από την χθεσινή είδηση της νεκρής θαλάσσιας χελώνας που ξεβράστηκε στην θαλάσσια περιοχή της ακτής του Αργολικού κόλπου κοντά στο Ναύπλιο και σήμερα βρέθηκε ακόμη μία. 

ΜΥΡΙΣΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ....



Στιγμιότυπο από την πόλη του  Ναυπλίου, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Χειμωνιάτικος ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ




Μία γερακίνα πετά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Χειμωνιάτικος ο καιρός στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΣΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Η Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδος στο Διεθνές Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ»

""ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2017""

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΡΑΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΗΡΑΣ) ΑΡΓΟΥΣ

ΣΥΝ ΘΕΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ ΩΡΑ 20.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ.

ΝΑΥΠΛΙΟ- Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ


Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται  από ψηλά, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017. Το Ναύπλιο είναι μια από τις ιστορικότητες και ομορφότερες πόλεις της Πελοποννήσου. 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΔΙΩΡΟΦΟ ΟΙΚΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΛΟΥΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2017 σε διώροφο οίκημα στο χωριό Λάλουκα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Με μία συγκινητική προσφορά 1,700 ευρώ, προς το Συσσίτιο του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, οι Έλληνες της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα στο Λονδίνο απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στους απόρους της πόλης του Ναυπλίου. Την επιταγή έφερε στο Ναύπλιο και παρέδωσε στον εφημέριο και πρόεδρο του Συσσιτίου του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, π.Ελευθέριο Μίχο , ο Ναυπλιώτης Ιερέας που βρίσκεται στην Αγγλία, πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαλαπάτας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΕΛΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΕΛΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Η «Γιορτή Ροδιού» που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Ερμιόνη, αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλλει σε όλους το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης, διαφημίζοντας παράλληλα την περιοχή, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου