Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΙΝΑΣΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 έγινε η υποδοχή της Ιεράς και θαυματουργής  Εικόνος της  Παναγίας της Σινασίτισσας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο  στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στην Νέα  Κίο Αργολίδος . Ακολούθησε λιτανευτική  πομπή  από Ιερείς και πάρα πολύ κόσμο μέχρι τον Ιερό ναό της Θεομάνας. Κατόπιν τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Την θαυματουργή εικόνα έφερε από την Κορινθία o Ιεραπόστολος στο Καμερούν π. Ευάγγελος Παπανικολάου.  Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε θερμά για το κόπο που έκαναν να φέρουν την εικόνα της Παναγίας της Σινασίτισσας στην Νέα Κίο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος που έδωσε την άδεια και την ευλογία για να έρθει η εικόνα στην Αργολίδα.

 

Αρχιερατικό Συλλείτουργο Μετακομιδής Λειψάνου Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα



Αρχιερατικό Συλλείτουργο Μετακομιδής Λειψάνου Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα
Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, το πρωΐ, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη 20η επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα.

 

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Τον Ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα συντήρησης και αναστήλωσης  του Ναού. Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε  ο εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος κι από κοινού ξεναγήθηκαν, από τον  υπεύθυνο του έργου,  Γεώργιο Λαπαθιώτη στους χώρους  του ιστορικού ναού .

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Φθινοπωρινές εικόνες από την πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΒΡΑΧΟΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ




Βραχοτσοπανάκος  κυνηγά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΑΤΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΝΤΑ





Ανθισμένη Μέντα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη, η Μέντα η πιπερώδης (Mentha piperita), η πράσινη μέντα , κοινώς δυόσμος(Mentha viridis) και  η μέντα η πουλέγιος (Mentha pulegium), κοινή ονομασία φλισκούνι. Η μέντα έχει αντισπασμωδικές, αντιεμετικές, αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθά στη χώνεψη και είναι καταπραϋντική στο κοινό κρυολόγημα και το βήχα. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στους κολικούς, στην κολίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου