Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο και χρυσαφένιο πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017.

 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017  στην περιοχή Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Η πυρκαγιά  ξεκίνησε από το πεδίο βολής Ποταμιάνου ,που ανήκει στο κέντρο εκπαιδεύσεως μηχανικού Ναυπλίου (ΚΕΜΧ ) και γρήγορα επεκτάθηκε ανάμεσα στα χωριά Πυργιώτικα  Άγιο Αδριανό και Προφήτη Ηλία . 

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-  ΑΚΑΝΘΩΔΗΣ ΑΚΡΙΔΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ




Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος , κατά την πανσέληνο του Οκτωβρίου , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2017.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ , ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΖΟΓΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του οσιομάρτυρα στην περιοχή Ζόγκα  Ελληνικού Αργολίδος ,όπου βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ''ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ''ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ




Ένα νέο βιβλίο του Ιερέα π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη , παρουσιάζουν οι εκδόσεις  της Μητροπόλεως Αργολίδος , Επιστροφή . Πρόκειται για το τελευταίο πόνημα του Ιερέα π. Αδαμάντιου με τίτλο ''Ανθρώπου Απαξίωση'' Σχόλιο στην ποιμαντική του ήθους.  Όσο οι ψευδο-προοδευτικές απόπειρες αποχριστιανισμού του κοινωνικού βίου θα επιχειρούν συντονισμένα ή ασυντόνιστα να απογυμνώνουν τη ζωή των ανθρώπων από την ανθρωπιά και τη φιλοκαλία, από το υπαρξιακό της νόημα και την προοπτική της αιωνιότητας, η Εκκλησία καλείται να σταθεί μετά λόγου γνώσεως απέναντι σε ό,τι προσπαθεί να απορφανίσει τη ζωή των ανθρώπων από τα υπαρξιακά της ερείσματα. Να προστατεύσει τον άνθρωπο από την παρωχημένη αρνησιθεϊα που λησμονά ότι είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού. Να διατρανώσει έργω και λόγω ότι αυτό μας καθιστά όντως ανθρώπους και όχι η υποβάθμισή μας σε αναλώσιμες απρόσωπες παραγωγικές μονάδες.

 

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Κτηνοτρόφοι πέταξαν γάλα και έβαλαν φωτιά σε άχυρα έξω από την περιφερειακή ενότητα Αργολίδος, Τετάρτη 4 Οκτώβρη  2017. 

 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γεράκι πετά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου