Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Συνεργείο του δήμου Ναυπλιέων μαζί με το γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, έκοψαν κλάρες από τεράστιο ευκάλυπτο που  βρίσκετε στον πρώτο παιδικό σταθμό Ναυπλίου, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017. Ο δήμος Ναυπλιέων λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα ,αποφάσισε να πάρει προληπτικά μέτρα και να κόψει επικίνδυνες κλάρες δένδρων . Στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό σε παλιότερη κακοκαιρία είχε πέσει εντός του σταθμού δένδρο από το δυνατό αέρα. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΑΡΕΤΑ


Ακόμα μία θαλάσσια χελώνα καρέτα ξεβράστηκε θανάσιμα χτυπημένη στην παραλία της Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017. Η άτυχη χελώνα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα δεκάδες θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί νεκρές στην περιοχή της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου.  Πολίτες που αντικρίζουν αυτό το θέαμα σχεδόν καθημερινά στην παραλιακή ζητούν από το Λιμεναρχείο να πάρει μέτρα προφύλαξης τους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μπούφοι στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο στην Αθήνα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΗΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Τη Δευτέρα  23 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην (Ηρα) Άργους ,τελέσθηκε  η αρχαιοπρεπή θεία λειτουργιά του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου .  Κατά την διάρκεια της νυχτερινής λειτουργίας  είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου. Την  Παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε ο  Ιερομόναχος  π. Ιάκωβος Ψαραδέλλης , στη μέση του σολέα του Ιερού Ναού , όπως γινόταν τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες , για να μπορούν να δουν τα τελούμενα οι πιστοί και να συμμετέχουν συμπροσευχόμενοι στην Αρχαία αυτή Λειτουργία. 

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΔΙΠΛΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ



Ένα σπάνιο φαινόμενο με διπλό ουράνιο τόξο να εμφανίζεται  πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Τολό στην Αργολίδα, λίγο μετά τη έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ




Έντονη βροχόπτωση  και πυκνή συννεφιά στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου , Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΓΚΡΙΜΑΝΙ -ΤΟ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΝΕΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΘΙΚΤΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ


Ο  Ενετικός προμαχώνας Γριμάνι στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.Το λάβαρο της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου με τα οικόσημα του κυβερνήτη Αυγουστίνου Σαγρέδου έχει πάψει να κυματίζει εδώ και αιώνες στο κάστρο της Ακροναυπλίας, τον βράχο πάνω στον οποίο ήταν αρχικά περιορισμένο το Ναύπλιο, πριν από την επέκτασή του στα σημερινά όρια της παλιάς πόλης. Τον 13ο αιώνα οι Φράγκοι κατακτητές χώρισαν την Ακροναυπλία στο φράγκικο και το ρωμαίικο κάστρο, ενώ στην περίοδο της Πρώτης Ενετοκρατίας η οχύρωση ενισχύθηκε με σημαντικά έργα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γίββωνας Συνδάκτυλος στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο

Κατανομή

Ηπειρωτική Μαλαισία, Σουμάτρα, Ταϊλάνδη.

Διατροφή:

Φρούτα, φύλλα και μπουμπούκια από δέντρα, λουλούδια, έντομα και αυγά πουλιών.

Πληροφορίες

Βιότοπος: Τροπικά δάση.

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ


Δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό  πάρκο ,Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. Από το 2010 το Αττικό Ζωολογικό πάρκο φιλοξενεί  τέσσερα δελφίνια. Τα δελφίνια  έχουν υδροδυναμικό σώμα, ιδανικά προσαρμοσμένο για γρήγορη κίνηση μέσα στο νερό, εξαιτίας του εξαιρετικά απαλού και άτριχου δέρματός τους. Φτάνουν τα 2,3 - 3,8μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν περίπου 150 - 300 κιλά.  Περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους κάτω από το νερό, αλλά ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Αντίθετα από τα ψάρια, τα δελφίνια κολυμπούν κουνώντας την ουρά τους πάνω κάτω και χρησιμοποιούν το ραχιαίο τους πτερύγιο για ισορροπία και  τα πρόσθια πτερύγια ως πηδάλιο. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας διοργάνωσε στο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αργολίδας την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της ΕΛ.ΑΣ. και του  Πυροσβεστικού Σώματος , Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. Μέλη των Ενώσεων καθώς και  Αστυνομικοί και Πυροσβέστες αφιέρωσαν πέντε  λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας μια φιάλη αίμα. Με την ενέργεια τους αυτή, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες συμβάλουν ώστε να σωθεί μια ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου