Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ''ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ''ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ




Ένα νέο βιβλίο του Ιερέα π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη , παρουσιάζουν οι εκδόσεις  της Μητροπόλεως Αργολίδος , Επιστροφή . Πρόκειται για το τελευταίο πόνημα του Ιερέα π. Αδαμάντιου με τίτλο ''Ανθρώπου Απαξίωση'' Σχόλιο στην ποιμαντική του ήθους.  Όσο οι ψευδο-προοδευτικές απόπειρες αποχριστιανισμού του κοινωνικού βίου θα επιχειρούν συντονισμένα ή ασυντόνιστα να απογυμνώνουν τη ζωή των ανθρώπων από την ανθρωπιά και τη φιλοκαλία, από το υπαρξιακό της νόημα και την προοπτική της αιωνιότητας, η Εκκλησία καλείται να σταθεί μετά λόγου γνώσεως απέναντι σε ό,τι προσπαθεί να απορφανίσει τη ζωή των ανθρώπων από τα υπαρξιακά της ερείσματα. Να προστατεύσει τον άνθρωπο από την παρωχημένη αρνησιθεϊα που λησμονά ότι είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού. Να διατρανώσει έργω και λόγω ότι αυτό μας καθιστά όντως ανθρώπους και όχι η υποβάθμισή μας σε αναλώσιμες απρόσωπες παραγωγικές μονάδες.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Κτηνοτρόφοι πέταξαν γάλα και έβαλαν φωτιά σε άχυρα έξω από την περιφερειακή ενότητα Αργολίδος, Τετάρτη 4 Οκτώβρη  2017. 

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ



Τη μνήμη του Αγίου Ιεροθέου του Επισκόπου Αθηνών τιμά σήμερα, 4 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου. Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γεράκι πετά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-PIPEFISH (ΣΩΛΗΝΟΨΑΡΟ)


Με στόμα χαρακτηριστικό του Ιππόκαμπου, σώμα φιδιού ή ζαργάνας και ουρά ψαριού, με χαρακτηριστικές αργές κινήσεις, Το βρίσκουμε σε τροπικές και εύκρατες θάλασσες κοντά σε κοράλια ή ποσειδωνίες. Το μέγεθος του κυμαίνεται  30-50 εκατοστά, έχει χρώματα παραλλαγής και υπάρχουν πολλά είδη. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου