Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017


Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αρχαία Μεσσήνη



Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επισκέπτεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την Αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ


 Κάθε χρόνο τιμάται ο Άγιος Γεράσιμος στο ομώνυμο εκκλησάκι των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας με κάθε λαμπρότητα. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος μαζί με τους Ιερείς π. Ιωάννη Γκιώνη και π. Ιωάννη Μητροσύλη. Τα κτήρια του σωφρονιστικού καταστήματος των φυλακών της Τίρυνθας (Αγροτικές φυλακές) ,κτίσθηκαν από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια το 1829.  Την φροντίδα της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου στην Τίρυνθα , έχουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των αγροτικών φυλακών. Στο τέλος του εσπερινού γίνεται η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα μεταφερόμενη από τους κρατούμενους .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ


Λουόμενοι κάνουν μπάνιο στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Δώδεκα πανέμορφα φλαμίνγκο κατέφθασαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στον φιλόξενο υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου - Νέας Κίου. Τα πανέμορφα φοινικόπτερα θα παραμείνουν για λίγο διάστημα στον υδροβιότοπο για να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν δυνάμεις από το μεγάλο ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Τα φοινικόπτερα ταξιδεύουν κατά ομάδες και μεταφέρονται αυτή τη περίοδο προς την Αφρική. Στον Υδροβιότοπο της Νέας Κίου βρίσκουν καταφύγιο και αρκετή τροφή για να ξεκουραστούν και να τραφούν.

''ΠΝΟΕΣ ΑΝΕΜΩΝ'' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ,την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη - παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων», πραγματοποιεί εκδηλώσεις στην Ακροναυπλία, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.Οι εκδηλώσεις  θα συνεχιστούν  έως την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου». 

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ "WESTERDAM" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ


Το κρουαζιερόπλοιο "Westerdam" της Holland America Line κατέπλευσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 αρόδο ανοιχτά στο λιμάνι του Ναυπλίου μεταφέροντας περίπου 3000 επιβάτες και πλήρωμα. Το πλοίο εκτελεί κρουαζιέρα κι είναι το τελευταίο ταξίδι του στο Ναύπλιο για φέτος. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΟΥΔΑ




Μία νυχτοπεταλούδα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία κιτρινοσουσουράδα προσπαθεί να πιάσει ένα έντομο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ




Ένα χταπόδι βγήκε στην ακρογιαλιά σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας  στο Ναύπλιο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017. Λόγω τον υψηλών θερμοκρασιών αυτή την εποχή πολλά χταπόδια βγαίνουν στα ρηχά για να ζεσταθούν.   

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



Πρόγραμμα επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Μεσσηνία



ΠΕΜΠΤΗ 19-10-2017

11 π.μ. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και


ξενάγηση από τον Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη.


1 μ.μ. Επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας.


6 μ.μ. Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία


Καρέλια».

Η συμβολή των εθελοντών ως κοινωνική προσφορά προς το ΣΥΣΣΙΤΙΟ του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου,


Η συμβολή των εθελοντών ως κοινωνική προσφορά προς το ΣΥΣΣΙΤΙΟ του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, είναι ανεκτίμητης αξίας , διότι εκείνο που κυρίως προσφέρεται είναι η καρδιά. Η αγάπη γίνεται πράξη.

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, στο φορτηγό πλοίο CHARLY με σημαία TOGO, που  έδεσε στο λιμάνι του Ναυπλίου, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Δώδεκα μικρά παπάκια στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Μία από τις πάπιες στην τεχνίτη λίμνη του πάρκου της πόλης γέννησε δώδεκα παπάκια κι όπως ήταν φυσικό τράβηξαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου