Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ




Ακτίνες του ήλιου ξεπροβάλουν μέσα από τα σύννεφα στην Αργολίδα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017.

Το κήρυγμα



του αρχιμ.Ιακώβου Κανάκη

Το πρώτο που μπορεί να λεχθεί ως προς το κήρυγμα είναι ότι πρόκειται για μια σοβαρότατη διακονία μέσα στην Εκκλησία, πρόκειται για ιερουργία, η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον Χριστό, αλλά και τους μαθητές Του αφού διαβάζουμε: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη…» (Μτθ. 28,19). Ο απόστολος Παύλος επίσης αναφέρει το «οὐαί δέ μοί ἐστίν ἐάν μή εὐαγγελίζομαι» ενώ και στον μαθητή του τον Τιμόθεο λέει ευθαρσώς «κήρυξον τόν λόγον». Αργότερα και οι Kανόνες της Εκκλησίας θα ακολουθήσουν την ίδια οδό για τους κληρικούς, αφού θα ορίσουν ότι είναι χρέος των επισκόπων και των πρεσβυτέρων να κηρύττουν τον λόγο. Αναφέρεται:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ


Με το δικό του τρόπο στέλνει  μήνυμα  στην Γερμανία ένας κάτοικος της Νέας Κίου από την  Αργολίδα με δύο Ελληνικές σημαίες και ένα πανό με ένα σύνθημα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένα πτηνό το είδος καρβουνιάρης κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή χρονιά οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολή μας στους γονείς και υποψήφιους γονείς.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη  του Αγίου  Δημητρίου  το ομώνυμο Βυζαντινό μοναστήρι του Καρακαλά στο Ναύπλιο. Στη Μονή κάθε χρόνο στην μνήμη του Αγίου έρχονται χιλιάδες κόσμου από κάθε μέρος της Πελοποννήσου, την Κρήτη  και την Κύπρο για να τιμήσουν τον Άγιο Δημήτριο.

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 

Την Πέμπτη  26  Οκτωβρίου  2017,  εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος  Δημητρίου του Μυροβλήτου,   εορτάζει ο  φερώνυμος  Ναός στον  Ίναχο Άργους – Μυκηνών.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Επ’ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, το βράδυ της 31 Οκτωβρίου 2017,ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 μ.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 01:00 π.μ. προς 1η Νοεμβρίου.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια  τελέσθηκε  ο πανηγυρικός εσπερινός  στο Βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου  Καρακαλά, στον Δήμο Ναυπλιέων.  Στη Μονή κάθε χρόνο στην μνήμη του Αγίου έρχονται χιλιάδες κόσμου από κάθε μέρος της Πελοποννήσου, την Κρήτη και κυρίως την πόλη των Χανίων, μιας κι η ηγουμένη της μονής αδελφή Ακακία, είναι από την μεγαλόνησο της  Κρήτης και την Κύπρο. Τον εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαουλέσης.

ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΚΕΜΧ) ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Στο Ναύπλιο, στο στρατόπεδο του Μηχανικού (ΚΕΜΧ),τιμάτε όλως ιδιαιτέρως ο Άγιος Δημήτριος μιας κι o ναός  είναι αφιερωμένος στον Άγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου