Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΛΚΚΥΟΝΗ


Ένα πουλί το είδος Αλκυόνη ψάχνει για τροφή  σε τοποθεσία στην παραλία του Ναυπλίου, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.  Η Αλκυόνη είναι θαλάσσιο αποδημητικό πτηνό, το κοινώς λεγόμενο ψαροπούλι ή θαλασσοπούλι ή και ακόμα μπιρμπίλι της θάλασσας. Ανήκει στην οικογένεια των Αλκυονιδών. Φθάνει τα 18 εκατοστά σε μήκος. Το σώμα της είναι ασυνήθιστα μικρό και φέρει κοντά και λεπτά πόδια. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΑΤΑ





Μία γάτα περιφέρεται ψάχνοντας για τροφή στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. 

Δάκρυα συγκίνησης στο Ναύπλιο όταν δότης μυελού των οστών συνάντησε τον λήπτη


Περίσσεψε το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου η συγκίνηση στην συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Steve Tesser που πραγματοποιηθηκε στα Goodys Burger House στο Ναύπλιο.

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 με αποκλειστικό θέμα την ανακήρυξη των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή και την κατάρτιση του Ψηφοδελτίου των αρχαιρεσιών, που θα γίνουν στην Ειδική προς τούτο Γενική Συνέλευση στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. και εξής.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ



Ομιλία της Σχολής Γονέων Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου λειτουργεί ήδη από το 2012 και αποτελεί μία προσπάθεια της Μητρόπολής  να συμπορευθεί μαζί με τους γονείς, καθώς και να προετοιμάσει τους υποψήφιους γονείς, για το δύσκολο αλλά και όμορφο έργο της ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. 

Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.



Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους με την συμμετοχή της Μοναστικής Αδελφότητος και πλήθους πιστών, που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, του εκ Τρικάλων Κορινθίας καταγομένου.

Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Την τήβεννο φόρεσε χθες το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχειρίσεως Πολιτισμικών Αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την προσφορά του στην ιστορία και στα γράμματα.

Πολύ σημασία δίνουμε στο κακό του κόσμου και ξεχνάμε το καλό - Γόρτυνος Ιερεμίας

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας,

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Μία θαλάσσια χελώνα βρέθηκε χτυπημένη στην παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων  στην περιοχή της Νέας Κίου, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 . Η χελώνα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το καβούκι της. Το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί πάρα πολλές  χελώνες χτυπημένες. Τα τελευταία χρόνια, η υποβάθμιση και η καταστροφή του βιότοπου εξαιτίας ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, έχουν οδηγήσει σε δραστική μείωση των πληθυσμών της.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

ΙΝΑΧΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ινάχου γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εορτάζει ο φερώνυμος Ναός στον Ίναχο Άργους – Μυκηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου