Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Κάμποσοι τρόποι, για να εκλεγείτε Δήμαρχοι

anabalinvi4-thumb-large
του Γεωργίου Δ. Γαλάνη     Υπάρχουν κάμποσοι τρόποι, για να εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος. Οι κυριότεροι απ' αυτούς είναι οι εξής:
1. Πρέπει να είστε πρώτα απ' όλα δημόσιος υπάλληλος (και μάλιστα καθηγητής) και να μην έχετε δουλέψει στην υπηρεσία σας παρά ελάχιστα (Πώς άλλωστε θα έχετε χρόνο, για να κάνετε τα πρώτα σας δειλά βήματα στο στίβο της πολιτικής;).
2. Πρέπει να μεριμνήσετε, με ζέση και ενδιαφέρον, για τις συμπαθείς κοινωνικές τάξεις, όπως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και άλλοι, με μια εκπομπή σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, μια φορά την εβδομάδα ανελλιπώς. Προσέξτε! Τηλεοπτική και όχι ραδιοφωνική!
3. Στον δημοσιοϋπαλληλικό σας χώρο πρέπει να αδράξετε κάθε ευκαιρία, για να αναρριχηθείτε σε συνδικαλιστικές θέσεις για να κερδίσετε το αναγκαίο κύρος.
4. Πρέπει παράλληλα μ' αυτά να καταξιωθείτε επαγγελματικά. Λέω επαγγελματικά, αφού στην ουσία έχετε όλο το χρόνο για κάτι άλλο από αυτό που ορκιστήκατε. Και αν το κάνετε προσέξτε! Την επιτυχία σας σ' αυτό το χώρο να τη διατυμπανίζετε και να τη χρησιμοποιείτε πάντα στο βιογραφικό σας! Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Κανένας Εισαγγελέας, κανένας Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δε θα ενδιαφερθεί για το ασυμβίβαστο αυτής της υπόθεσης.
5. Πρέπει μέσα σ' όλα αυτά και παράλληλα μ' αυτά να διαδίδετε δεξιά και αριστερά ότι κανένα κόμμα πολιτικό δεν σας παρέχει υποστήριξη, για να έχετε το πεδίο ελεύθερο, για να θηρεύετε ψηφοφόρους. Εσείς, όμως, που θα έχετε διαβάσει προηγουμένως για το βίο και την πολιτεία προσωπικοτήτων, όπως ο Μουσολίνι και ο Γκαίμπελς, μέσα σας θα κρατάτε ακλόνητη την πίστη σας σ' αυτά που σας δίδαξαν οι παραπάνω «πολιτικοί άνδρες». Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε συνεχώς τις αντιξοότητες του πολιτικού στίβου με τη αισθητική και τη φιλοσοφία του γκαιμπελισμού! Η αισθητική ξέρετε πως είναι επιλογή ζωής και σεις, που έχετε κιόλας μεθύσει με το κρασί του επερχόμενου θριάμβου, στα ψέματα των άλλων θα προσθέτετε περισσότερα.
6. Πρέπει στο σημείο αυτό να κάνετε μια κομβική κίνηση. Δημόσιος υπάλληλος είστε και οι ιεραρχικές βαθμίδες δεν έχουν τελειωμό. Έτσι, αυτοί που συνδιαλέγεσθε θα είναι πολιτικά πρόσωπα με θέσεις εξουσίας. Εσείς, βέβαια, θα βρίζετε δημόσια αυτή την εξουσία, αλλά θα απαιτείτε να σας δώσουν μια ανώτερη θέση. Γιατί ποιος ενδιαφέρεται για αξιοκρατία και διαφάνεια; Έτσι, αφού με μια, δυο, τρεις κατώτερες υπαλλήλους θα γίνονται οι δουλειές σας στην καινούργια θέση, που ελέω της πολιτικής εξουσίας κερδίσατε, θα έχετε όλο τον ελεύθερο χρόνο για την εκλογική σας πελατεία και, κυρίως, για να μην ξεχνιόμαστε, και τις μπίζνες σας. Πρέπει από κει και πέρα να γίνετε πιο προσεκτικοί και μεθοδικοί.
7. Πρέπει, δυστυχώς, να εγκαταλείψετε το αργόμισθο πόστο σας και να σας δοθεί μια θέση Διευθυντή σε κάποιο μεγάλο σχολείο της πόλης σας και εκλογικής σας περιφέρειας. Είπαμε ποιος ενδιαφέρεται για αξιοκρατία και τα συναφή; Στο Λύκειο, λοιπόν, ως διευθυντής έχετε να αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόβλημα που εσείς βέβαια θα το ξεπεράσετε γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια όλους τους εργαζόμενους εκεί. Ποιο μικρό πρόβλημα; Μα να δουλέψετε γι' αυτό που ο νόμος ορίζει.
Απ' την άλλη μεριά τεράστια πλεονεκτήματα αναδύονται μετά την παράκαμψη αυτού του μικρού προβλήματος. Ένα από αυτά είναι οι μαθητές της τελευταίας τάξης. Αυτοί, αγαπητοί μου, είναι αυριανοί ψηφοφόροι και είναι πολλοί! Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η μέθοδος της διαφθοράς. Έτσι:

α. Να δικαιολογείτε κάθε παραβατική συμπεριφορά των μαθητών και κυρίως εκείνων που έχετε από την αρχή πλευρίσει και έχετε ορίσει, κατόπιν, να σας υπηρετούν, δηλαδή μια ομάδα πραιτωριανών.
β. Να ενδίδετε σε απαιτήσεις που μπορούν να αυξήσουν το κύρος σας στη μαθητική κοινότητα (εκδρομές, χορούς κλπ). Ο Γιάννης Μεταξάς είναι καλό παράδειγμα διαχείρισης μαθητικού δυναμικού!
γ. Εκδρομές είπα; Εδώ προσοχή. Πρέπει να προχωρήσετε πιο προσεκτικά. Αν τους εξασφαλίσετε και κάποιους οικονομικούς πόρους για τα έξοδα! Πώς να το κάνουμε, παιδιά είναι. Θα το εκτιμήσουν κατάλληλα, όταν έρθει η ώρα!
δ. Πρέπει να μετατρέψετε το διευθυντικό σας γραφείο σε πολιτικό και να του δώσετε μια μεγαλοπρέπεια ανάλογη του γούστου σας και της αισθητικής σας. Τζάμπα είναι άλλωστε. Εσείς πληρώνετε;
Όλα αυτά που προτείνω είναι λίγα μπροστά σε αυτά που εσείς μπορείτε να μηχανευθείτε. Ντούτσε και Γκαίμπελς έχουν να σας διδάξουν, είπαμε, περισσότερα.
Άργος, 24-5-2014    Γεώργιος Δ. Γαλάνηςhttp://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου