Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι εσείς, και γω μαζί, έχουμε σκεφτεί σοβαρά αυτό που γίνεται τόσα χρόνια στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, στο Ναό προστάτη για τους πιστούς τ΄Αναπλιού και όλης της περιφέρειας;

Δεν μιλάω αν κάποιος βρήκε την υγειά του και το απέδωσε στην Παναγία της Πρόνοιας, μιλάω για το πραγματικό και αδιαμφισβήτητο Θαύμα της σίτισης και ένδυσης άπορων, αναξιοπαθούντων και αδύναμων συμπολιτών, αλλά και όποιου έχει ανάγκη χωρίς διάκριση, που αποτελεί την πραγματική διδαχή και εντολή του Χριστού.


Αυτό το διαχρονικό και παντοτινό δίδαγμα, αυτό που έκανε πράξη ο Πάπα-Λευτέρης και οι πολλοί συμπολίτες μας εθελοντές, που με αγάπη και τη δύναμη της προσφοράς διαθέτουν από το περίσσευμα της ανθρωπιάς τους, σε όσους η ζωή έφερε στην κατάσταση να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα.

Ξέρω ότι ο Πάπα-Λευτέρης, ούτε οι συμπολίτες μας εθελοντές θέλουν δημοσιότητα και διαφήμιση, όμως εδώ δεν φωτογραφίζουμε πολιτικούς που πάνε για να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

Πρέπει να γνωρίζουν όσοι προσφέρουν ότι την προσφορά τους την εκτιμούν οι συμπολίτες τους και τους ευχαριστούν.

Εύκολο είναι να λες και να γράφεις τέτοια θέματα, το δύσκολο είναι να τα ξεχωρίσεις από την κάθε είδους εκμετάλλευση.

Στα μουγκά ξεκίνησε κοντά οκτώ χρόνια, αν κάνω λάθος Πάπα-Λευτέρη να με διορθώσεις, άντε 40, 50, 70 συσσίτια, άντε να φτιάξουμε και ιματιοθήκη για να φτάσουμε σήμερα σε 150 και βάλε μερίδες φαγητού ημερησίως και σε πόσες άλλες προσφορές, ρούχα και παιχνίδια, ανεκτίμητη αξία.

Σταματάω, ούτε ο Πάπα-Λευτέρης ούτε οι άνθρωποι της προσπάθειας το θέλουν, όμως ο Prefadoros μετά τις εκλογές του Μαΐου, για να μην παρεξηγηθώ, υπόσχομαι ότι θα καταγράψω όλο το υλικό αυτής της προσπάθειας, με ονόματα φυσικά, θα καταγράψω αυτό "το Θαύμα της Βαγγελίστρας".

Το μεγαλείο της πράξης δεν μετριέται και δεν πληρώνεται.

Να είστε καλά όλοι εσείς που δίνετε νόημα στη λέξη άνθρωπος.

Prefadoros



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου