Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων για το 2014





















 Εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων ο προϋπολογισμός του έτους 2014, ύψους 35 239 191 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του Δήμου ρεαλιστικό ,αναπτυξιακό και με ανθρώπινο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, στα αποτελέσματα που αρχίζουν να φαίνονται από τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του Δήμου, χωρίς να στερήσει από τους πολίτες καμία βασική υπηρεσία.

Γραμματικόπουλος: Στον μίζερο, ρουσφετολογικό και μόνιμα ελλειμματικό προϋπολογισμό καθρεπτίζεται η παρακμή του δήμου





















 Ο πιο μίζερος και φτωχός προϋπολογισμός των τελευταίων ετών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ένας προϋπολογισμός χωρίς ιδέες χωρίς προοπτική χωρίς φρεσκάδα χωρίς αρχές και κατευθύνσεις. Το τέλειο όργανο στα χέρια των ανθρώπων της δημοτικής αρχής για μικροπολιτική, ρουσφέτια και προεκλογική «τακτοποίηση» ημετέρων.

Επιχορήγηση 6,9 εκ.€ στους δήμους για τη μεταφορά μαθητών - Τα ποσά που παίρνουν οι δήμοι της Αργολίδας























 Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται ποσό συνολικού ύψους 6,9 εκ. ευρώ στους δήμους ως εξόφληση της συνολικής τους δαπάνης για την μεταφορά των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013.

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ναυπλιέων από την πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 Ευχαριστήρια επιστολή, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, για την υποστήριξη στην 2η Ημερίδα του Δικτύου Αποφοίτων που διοργάνωσε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέστειλε η Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη.

Στην επιστολή αναφέρεται: 

Μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου παρέδωσαν τρόφιμα στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας





















 Στα πλαίσια της προώθησης της εθελοντικής ιδέας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου παρέδωσαν σήμερα ποσότητες τροφίμων στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Στα χέρια των δημάρχων τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών με τους υπεράριθμους υπαλλήλους σε κάθε δήμο





















 Στα χέρια των δημάρχων σε όλη τη χώρα βρίσκεται η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη στελέχωση κάθε δήμου και τον αριθμό των υπαλλήλων τους οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν στο πλαίσιο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. Αλλού άναψαν φωτιές, μια και από τη μελέτη της ομάδας εργασίας, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Δημήτρη Ραπακούλια, προέκυψε υπεράριθμο προσωπικό, κι αλλού καταλάγιασαν ανησυχίες, μια και ο αριθμός υπαλλήλων προς μετακίνηση είναι μικρός ή δεν προβλέπεται καν.

Τατούλης: Να μην καταργηθεί το επίδομα ορεινής διαβίωσης


















 Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το επίδομα ορεινής διαβίωσης και ταυτόχρονη ενημέρωση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο κανένας Έλληνας δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιούχος, άποψη την οποία ομόφωνα υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

ΠΟΕ - ΟΤΑ «Κοινωφελή Εργασία» Προγράμματα για την υπερεκμετάλλευση ανέργων - Λένε «ωφελούμενοι» - εννοούν σύγχρονοι σκλάβοι.
















 Τις ημέρες αυτές άρχισε και εφαρμόζεται στους Ο.Τ.Α. το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».  Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την πρώτη κατηγορία Υ.Ε. (Εργάτες Γενικών Καθηκόντων). Για την κατηγορία αυτή κατατεθήκαν 159.000 αιτήσεις στον Ο.Α.Ε.Δ. για 10.000 θέσεις που θα απασχοληθούν σε Δήμους και Περιφέρειες. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη άλλων 40.000 θέσεων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων.

Πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση και ζητούμε την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας. Το κείμενο που έχετε στα χέρια σας και η συγκέντρωση των υπογραφών από το σύνολο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. αποτελεί μια από τις ενέργειες που πραγματοποιεί η Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποτρέψει την προωθούμενη αυτοαξιολόγηση και στη συνέχεια την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Η παράσταση"Οι Χαλασοχώρηδες" στο Νέο Σχολείο

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του '93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών. 

Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. 

Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Συνελήφθη 21χρονος στο Ναύπλιο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση


















 Συνελήφθη στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ναυπλίου, 21χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου, ένα ένταλμα της 20ης Ανακρίτριας Αθηνών και ένα ένταλμα του Ανακριτή Βόλου, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και άλλων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου