Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011


 
Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ - ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΚΡΙΣΗ -





Τίποτα δεν μας πληγώνει περισσότερο από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.
 Μια καθημερινότητα η οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία μας, τον κόσμο μας, σε σήψη και χρεοκοπία σε κάθε τομέα από κάθε άποψη.
 Κύριοι υπεύθυνοι οι πάσης φύσεως πολιτικοί, Δημόσιοι Λειτουργοί και επιφανείς εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου, οι οποίοι με τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις τους κατάφεραν να χρεοκοπήσουν οι αξίες, οι αρχές και το ήθος, με αποτέλεσμα η κοινωνία απονευρωμένη να καταρρεύσει σταδιακά σαν χάρτινος πύργος.
 Κύριος στόχος ο εύκολος και αθέμιτος πλουτισμός και η δια μέσω αυτού εισβολή της ρεμούλας, της απάτης, της κομπίνας, της μίζας, στην καθημερινότητα μας.
 Τόσα οικονομικά σκάνδαλα, τόσα δισεκατομμύρια χαμένα, και κανένας υπεύθυνος, κανένας ένοχος !!!
 Στο παιχνίδι μαζί μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. τα οποία ελέγχουν μεγαλοκαρχαρίες και αρκετοί εκπρόσωποι διαφόρων βαθμίδων της δικαιοσύνης, οι οποίοι βοήθησαν με την σιωπή, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία, τα σκάνδαλα να γίνουν καθεστώς.
 Είδαμε πολιτικούς δημόσια να παραδέχονται ότι πήραν μίζες από Εταιρείες και κυκλοφορούν ανενόχλητοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
 Στα ταμεία των κομμάτων υπάρχουν διπλά βιβλία, το «μαύρο χρήμα» εισρέει ποικιλοτρόπως, αλλά οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης κωφεύουν.
 Εάν κάποια υπόθεση φθάσει στην Δικαιοσύνη φροντίζουν κάποιοι να οδηγηθεί στο αρχείο ή την καταπίνει «το τέρας» της παραγραφής.
 Στην Βουλή οι πολιτικοί μεθοδεύουν και καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να παραγράψουν όλα τα οικονομικά σκάνδαλα.
 Κανείς τους δεν φταίει για το Χρηματιστήριο, τα τοξικά ομόλογα, την υπερκοστολόγηση των Ολυμπιακών Αγώνων, το Βατοπέδιο, τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις πάσης φύσεως προμήθειες, για την καταρράκωση θεσμών και αρχών.
Η διαφθορά έχει εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα, τα πάσης φύσεως καρτέλ μεγαλουργούν ανενόχλητα, οι τιμές στην αγορά τραβούν την ανηφόρα, οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί στενάζουν, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, είναι για τα μάτια του κόσμου.
Οι Γιατροί : Έχουν σε μόνιμη βάση το χέρι απλωμένο και καταφέρνουν να αναδειχθούν πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή.
Οι Δικηγόροι : τους συναγωνίζονται επάξια.
Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες : Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν τα εισοδήματα τους και πρωτοστατούν στην φοροδιαφυγή
Οι Εταιρείες Πετρελαίου : Κερδοσκοπούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα βενζινάδικα κερδοσκοπούν νοθεύοντας. Το λαθρεμπόριο πετρελαίου ζει χρυσές εποχές.
Τα Super Market : Σε μόνιμη βάση ανεβάζουν τις τιμές, ενώ μας πωλούν τα ίδια προϊόντα ακριβότερα από κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Ηλεκτρολόγοι – Υδραυλικοί – Μαραγκοί και άλλα συναφή λαϊκά επαγγέλματα : Φοροδιαφεύγουν συστηματικά, έχουν «μαλώσει» με τις αποδείξεις και σε μόνιμη βάση σε απειλούν με τον «μπαμπούλα» του Φ.Π.Α.
Οι κατασκευαστές κατοικιών : Σου πουλάνε τον κούκο για αϊδόνι και εσύ συναινείς και υπογράφεις συμβόλαιο με μειωμένη τιμή, βοηθώντας έτσι την φοροδιαφυγή.
Ενοίκια κατοικιών / καταστημάτων : Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με ένα ενοίκιο να λύσουν τα οικονομικά τους θέλω. Ο αέρας που ζητούν σε πολλές περιπτώσεις σου φέρνει ζάλη.
Καταστήματα ένδυσης / υπόδησης : Σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τα κέρδη τρέχουν με 200% και εσύ πληρώνεις σαν κορόϊδο.
Εστιατόρια – Μπαρ και άλλα συναφή : Χρεώνουν όσο γουστάρουν, σου πασάρουν ότι θέλουν, χωρίς τις περισσότερες φορές να σέβονται τον πελάτη και όπου μπορούν φοροδιαφεύγουν.
Ξενοδοχεία : Ζουν στον δικό τους κόσμο. Οι τιμές βρίσκονται στα ουράνια, σε κλέβουν με τον νόμο. Προσπαθούν με τα έσοδα των θερινών μηνών, να καλύψουν τις ανάγκες όλου του χρόνου.
Ενοικιαζόμενα δωμάτια : Οι ιδιοκτήτες ζητάνε όσα τους λείπουν και οι αποδείξεις είναι είδος εν ανεπάρκεια, φοροδιαφεύγουν μόνιμα.
Ακτοπλοϊκές Εταιρείες : Τα ναύλα έφθασαν τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ τα πλοία στις περισσότερες γραμμές είναι απαράδεκτα.
TAXI : Πληρώνεις ακριβά αυτούς που πάνε όπου θέλουν και βάζουν μέσα όσους θέλουν.
Αγρότες – Παραγωγοί και λοιπά συναφή επαγγέλματα : Μόνιμος στόχος οι φουσκωμένες επιδοτήσεις, τα δάνεια (βούλιαξε η ΑΓΡΟΤΙΚΗ) και οι τιμές στα προϊόντα υπερίπτανται.
Εταιρείες αυτοκινήτων : Με τις ευλογίες του Κράτους και την υπέρμετρη φορολόγηση, πουλάνε όσο θέλουν και τα κορόϊδα πληρώνουν.
Τέλη κυκλοφορίας : Πληρώνεις όσα γουστάρει το Κράτος, για να κυκλοφορείς σε δρόμους καρμανιόλες.
Διόδια : Αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν τους δρόμους ελαφρύνοντας τις τσέπες μας.
Ε.Ρ.Τ. : Πληρώνεις το «χαράτσι» γιατί έτσι θέλουν, εάν δεν το κατάλαβες εδώ είναι Ελλάδα.
 Όλα αυτά και πολλά άλλα επαγγέλματα και φορείς σε μόνιμη βάση στοχεύουν στην οικονομική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι εκτός του ότι αποτελούν την σπονδυλική στήλη της οικονομίας, είναι κατά κανόνα οι συνεπέστεροι φορολογούμενοι, έστω και εξ ανάγκης.
 Εννοείται ότι και η δική μας η ευθύνη είναι εξίσου σημαντική, γιατί με την ανοχή μας τους αφήνουμε να μεγαλουργούν σε βάρος μας
 Και το Κράτος που είναι ;
 Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που έχουν συσταθεί για την προστασία των καταναλωτών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς τι κάνουν ;
 Απολύτως τίποτα.
 Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Φυσικά οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους
ΕΦΟΡΙΕΣ : Οι ελεγκτές πιάνουν 2 στους 10 που φοροδιαφεύγουν και οι υπόλοιποι περνούν από τον «πάγκο» για τα περαιτέρω.
Ελεγκτές ΙΚΑ – πάσης φύσεως ελεγκτές : Στο ίδιο μήκος κύματος, πιάνουν τα μικρά ψάρια και αφήνουν τα μεγάλα, πάντοτε φυσικά με το αζημίωτο.
Πολεοδομίες – Δήμοι – Νομαρχίες : Με την θέσπιση «του γρηγορόσημου» βοηθούν τους πολίτες να ξεπερνούν τα εμπόδια.
Εκπαιδευτές για την χορήγηση διπλώματος : Κρατούν σταθερά υψηλά «τις αξίες» τους.
 Αυτή είναι η Ελλάδα του χθες, του σήμερα, του αύριο, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και για την οποία δεν κάνουμε τίποτε προκειμένου να την σταματήσουμε, να την αποτρέψουμε, να την αλλάξουμε.
 Όλοι έχουμε συμβιβαστεί με ένα χείριστο σύστημα το οποίο σε καθημερινή βάση χωρίς υπερβολή «τρώει τα παιδιά του».
 Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ξαφνικά εδώ και ένα χρόνο περίπου με την εμφάνιση της κρίσης στην Ελληνική Οικονομία και προκειμένου να μας σώσουν Κυβέρνηση και συνοδοιπόροι οδηγούν την χώρα στις αγκάλες των διεθνών και Ευρωπαϊκών τοκογλυφικών Οργανισμών, οι οποίοι επέβαλαν το περίφημο Μνημόνιο προκειμένου με τα δάνεια τους, να μας σώσουν.
 Με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ίχνος ντροπής, αρχίζουν να κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να βάζουν νέους φόρους και γενικά να παίρνουν τα πιο σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα, ενάντια στους πιο συνεπείς κατά κανόνα φορολογούμενους πολίτες.
 Δυστυχώς για εμάς ένα χρόνο μετά επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αναποτελεσματικότητα των μέτρων και έτσι επανέρχονται ξανά Κυβέρνηση – Εξαπτέρυγα και Διεθνείς τοκογλυφικοί Οργανισμοί προκειμένου να μας σώσουν για δεύτερη φορά, με την ίδια αποτυχημένη «συνταγή», ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ νέες επώδυνες περικοπές (μισθών – συντάξεων) και φόρους, πρόσθετες εγγυήσεις και το ξεπούλημα των τελευταίων κερδοφόρων επιχειρήσεων του Δημοσίου, έναντι «πινακίου φακής» και μάλιστα όλα αυτά θα επιβλέπονται από ειδικούς ξένους τοποτηρητές για την ορθή εφαρμογή τους.
Παρόλες τις θυσίες το δημόσιο χρέος σε σχέση με το Α.Ε.Π. θα συνεχίσει να αυξάνεται αλματωδώς, και οι θυσίες μισθωτών – συνταξιούχων θα είναι πάλι χωρίς αντίκρισμα, από την στιγμή που η ύφεση έχει εκμηδενίσει την ανάπτυξη και δεν υπάρχει σχέδιο για την έξοδο από αυτή.
 Ποιοι είναι τελικά αυτοί που επιμένουν και έχουν βάλει σκοπό ζωής «να μας σώσουν»;
 Είναι κατά κανόνα άτομα που ελέω πατρός, μητρός, οικογένειας, λοιπών συγγενών και κομματικών μηχανισμών, βρέθηκαν στην πολιτική από την Μεταπολίτευση και μετά και κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να φέρουν την χώρα στα σημερινά της χάλια.
 Την απάντηση εάν και κατά πόσον οι κύριοι αυτοί είναι ικανοί να μας βγάλουν από το αδιέξοδο και έστω να τους εμπιστευτούμε για μια ακόμη φορά, την δίνουν οι ίδιοι με τις πράξεις τους.


1. Όταν πολιτεύονται στο όνομα των συμφερόντων του Λαού και δη των ασθενέστερων τάξεων και όντας Κυβέρνηση, παίρνουν επί σειρά ετών έως και σήμερα, τα σκληρότερα μέτρα εναντίον τους περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, αυξάνοντας Φ.Π.Α. σε αγαθά πρώτης ανάγκης, είναι δυνατόν να τους εμπιστευθούμε ;
2. Όταν επί 30 και πλέον έτη αδυνατούν λόγω αποδεδειγμένης ανικανότητος, να πατάξουν την φοροδιαφυγή και καταφεύγουν μόνιμα σε φοροεπιδρομή εισπρακτικών μέτρων, τα οποία πλήττουν καίρια τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι δυνατόν να τους εμπιστευθούμε ;
3. Εάν θεωρήσουμε ότι το Κράτος είναι μια επιχείρηση και επί τριάντα (30) έτη οι Διοικήσεις με τις αποφάσεις τους την έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία, είναι δυνατόν να κληθούν οι ίδιοι να την σώσουν ; Μπορούμε να τους εμπιστευθούμε ;


4. Όταν επί τόσα χρόνια γράφεται, ακούμε και οι ίδιοι έχουν ομολογήσει ότι, μπαίνει «μαύρο χρήμα» στα Ταμεία των Κομμάτων, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και στις τσέπες κάποιων πολιτικών και μη και κανείς δεν τολμά να βγει ανοικτά να κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα βοηθήσουν στην κάθαρση του πολιτικού και δημόσιου βίου, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή για ένα καλύτερο αύριο ; Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε ;
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.
Η πολιτική και οι πολιτικοί που την εκπροσωπούν σήμερα στην πατρίδα μας έχουν οριστικά χρεοκοπήσει.
 Είναι βέβαιο ότι, αυτοί που οδήγησαν την χώρα, τους θεσμούς, τις ηθικές αρχές και αξίες σε χρεοκοπία, δεν έχουν τίποτα να δώσουν και προπάντων δεν μπορούν να μας παραπλανούν για πολλοστή φορά ότι θα μας σώσουν.
 Και επειδή ακούγονται και κάποιες φωνές να λένε ότι, δεν όλοι ίδιοι, ότι υπάρχουν και έντιμοι, να θυμίσουμε για την ιστορία ότι, ένοχος δεν θεωρείται μόνο όποιος παρανομεί, αλλά και όποιος τον καλύπτει με την σιωπή του !!!


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Όλοι αυτοί που ηγούνται των παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών διεθνών Οργανισμών και Τραπεζών, που κρατούν τις τύχες δισεκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια τους, όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να αποτρέψουν την μεγάλη οικονομική κρίση στην Αμερική πριν από τρία (3) χρόνια, η οποία επεκτάθηκε και ταλανίζει την Ευρώπη και θα την ταλανίσει για πολύ ακόμη, όλοι αυτοί θέλουν να μας σώσουν.
 Είναι οι ίδιοι που ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελληνική Οικονομία και εξακολουθούσαν να μας δανείζουν με το αζημίωτο και δεν έπραξαν τίποτα έγκαιρα προκειμένου να αποτρέψουν τα δεινά στην Ελλάδα και σε μια σειρά Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου.
 Έτσι βλέπουμε να μας δανείζουν με «ληστρικά» επιτόκια, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, τα οποία το μόνο που επιτυγχάνουν είναι παράταση του προβλήματος και διόγκωση του χρέους και σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα.
Ταυτόχρονα εν μέσω κρίσης σε υποχρεώνουν σε τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, ενώ με το μνημόνιο Νο 2 προσπαθούν να αρπάξουν ότι, απόμεινε από τις κερδοφόρες Δημόσιες Επιχειρήσεις, με την λογική των ιδιωτικοποιήσεων, σπέρνοντας τον φόβο στην αγορά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας στρατιές ανέργων απαιτώντας απολύσεις. Και όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας μας.
Ταυτόχρονα έχουν πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, να αλώσουν στην κυριολεξία με την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (κοινώς μίζες) τις συνειδήσεις πολλών επίορκων πολιτικών, και δημοσίων λειτουργών.
 Αυτοί οι κύριοι που έχουν σαν εθνικό σπορ το «λάδωμα» προσπαθούν να μας δώσουν σήμερα δυστυχώς μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο, γιατί τους το επέτρεψαν επικίνδυνοι πολιτικοί, Δημόσιοι λειτουργοί, με την αμέριστη καθοδήγηση ιδιωτών manager των εταιριών τους.
 Αυτοί οι κύριοι άλλως ονομαζόμενοι και σύμμαχοι, που σήμερα μας αποκαλούν αφερέγγυους και τεμπέληδες, είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια, με τις επιχειρήσεις τους, τις εξαγωγές, τις προμήθειες και γενικά τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, έχουν εισπράξει και θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν τεράστια ποσά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από εμάς.



Δυστυχώς η Πατρίδα μας, η κοινωνία μας είχε αρχίσει να χρεοκοπεί εδώ και (30) τριάντα χρόνια, όταν σταδιακά χάθηκαν, εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία, οι ιστοί που συνθέτουν μια υγιή και ευνομούμενη Πολιτεία όπως :
Ήθος, Αρχές, Αξίες.

Σήμερα όπου σταθείς και όπου κοιτάξεις κάτι μόνιμα σε πληγώνει !!!

- Ο Πολιτισμός
- Οι Πολιτικοί
- Η Θρησκεία
- Η Δικαιοσύνη
- Τα Πανεπιστήμια
- Ο Αθλητισμός
- Τα Μ.Μ.Ε.
- Η Τηλεόραση
- Ο Συνδικαλισμός
- Η Βία στις διαδηλώσεις
- Οι οικονομικοί μετανάστες
- Οι δολοφονίες αθώων πολιτών για λίγα ευρώ
- Η αισχροκέρδεια
- Ο νόμος του ισχυρού και του χρήματος
- Το ψέμα και η αδικία
- Η αδιαφορία και ωχαδερφισμός
- Η απομόνωση
- Η αποξένωση
- Η σκληρότητα των ανθρώπων



Όταν λοιπόν σε μια κοινωνία καταρρεύσουν Αρχές και Αξίες είναι φυσικό και μοιραίο να υπάρξει χρεοκοπία και κρίση σε όλους τους τομείς, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ψυχικές ανθρώπινες αντιστάσεις, για την αποτροπή τους.
Αυτή την κρίση βιώνουμε στην εποχή μας, με τον χειρότερο τρόπο και στον μεγαλύτερο βαθμό.
Σκουπίδια, παντού σκουπίδια, μας πνίξανε.
Τέλος, φτάνει πια.
Ήλθε η ώρα, έφθασε η στιγμή, που πρέπει έμπρακτα να αντιδράσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ειρηνικά να επιδιώξουμε να μπει τέρμα στον κατήφορο.
- Όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι, μας οδηγούν μαθηματικά σε μια ιδιότυπη ομηρία, μια ομηρία δέσμευσης και υποταγής για αρκετές γενιές .
- Με ποιο δικαίωμα θα υποθηκεύσουν το μέλλον, τη ζωή των επόμενων γενιών ; Τι είδους σωτηρία είναι αυτή που οδηγεί το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και του Κράτους, ενέχυρο στα χέρια και τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Υπάρχουν λύσεις και τις έχουμε στα χέρια μας.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας
Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιδράσουμε πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
Ίσως είναι μοναδική ευκαιρία τώρα που είμαστε στον πάτο από κάθε άποψη, να αναγεννηθούμε σαν άνθρωποι, σαν κοινωνία.
Ας κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, όλοι έχουμε τα στοιχεία που συγκροτούν και συνθέτουν μια υγιή προσωπικότητα, απαραίτητη προϋπόθεση και βασικό συστατικό για το χτίσιμο σιγά – σιγά μιας ευνομούμενης Πολιτείας.
Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη, έξοδος από την κρίση, εάν δεν προηγηθεί ηθική αναγέννηση και ανάκτηση αρχών και αξιών της κοινωνίας μας.
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα σωτηρίας


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ENΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ EFG EUROBANK ERGASIAS


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας




Ι. Κουτσογιάννης Ν. Κοτσακιλάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου