Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Προβλήματα Από Την Ενδεχόμενη Κατάργηση Της ΔΟΥ Άργους


Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 05:00
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών από την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Άργους.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί προθέσεων της Κυβέρνησης να καταργήσει τη ΔΟΥ Κρανιδίου, νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει και τη ΔΟΥ Άργους προκαλώντας έτσι την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Η ΔΟΥ Άργους εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του μεγαλύτερου καλλικρατικού πλέον δήμου του νομού, μια περιοχή με έντονη οικονομική δράση και εξαγωγικές παραγωγικές δραστηριότητες.
Είναι προφανές ότι η τυχόν κατάργηση της ΔΟΥ Άργους θα σημάνει επιπλέον ταλαιπωρία για τους συναλλασσομένους και θα υποβαθμίσει το Άργος.
Με δεδομένο ότι ο όποιος εξορθολογισμός των δημόσιων υπηρεσιών οφείλει πρωτίστως να έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και να λαμβάνει υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.    Αν είναι πράγματι στους σχεδιασμούς  της Κυβέρνησης η κατάργηση της ΔΟΥ Άργους και, αν ναι, γιατί δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα οικονομικά δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ΔΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου