Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011




Από ΑΡΓΟΣ στο ΑΙΓΙΟ και από εκεί στην ΓΛΥΦΑΔΑ η Χορωδία της Τελέσιλλας














Καλεσμένη από τη χορωδία Αιγίου «1933» η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ συμμετείχε στο 12ο φεστιβάλ Αιγίου το Σάββατο 4 Ιουνίου.
Στο θέατρο «Ευτέρπη» Αιγίου, η χορωδία της Τελέσιλλας, με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη μαζί με τις χορωδίες 1) Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας και 2) τη Λαρισαϊκή Χορωδία με μαέστρο την κ. Μάγδα Αλεξανδρή-Δημόκα, 3) τη χορωδία Γυθείου με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Γαργαλιώνη, 4) Τη χορωδία Αιγίου 1933, ενθουσίασε τους ακροατές που σιγοτραγουδούσαν και απολάμβαναν τη βραδιά. Το θαλασσάκι, Το εκκρεμές, Βήμα-βήμα, Ας κρατήσουν οι χοροί, Χρυσοπράσινο φύλλο, η Μόνικα, Αθανασία, Το ταγκό της Νεφέλης είναι μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν.
Ο οικοδεσπότης και οργανωτής του φεστιβάλ, μαέστρος της χορωδίας Αιγίου, κ. Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας αντάλλαξε δώρα και ευχαρίστησε τους μαέστρους και χορωδούς τονίζοντας την ανάγκη των συναντήσεων αυτών που καλλιεργούν την ευθύνη και τη συλλογικότητα σε εποχές κλειστές, εποχές κρίσιμες και μοναχικές, όπως αυτή που διανύουμε. Ακολούθησε δείπνο με χορό και τραγούδι ως τις πρωινές ώρες.


Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ ταξίδεψε στη Γλυφάδα. Συμμετείχε στην 6η συνάντηση χορωδιών που οργάνωσε η χορωδία του Δήμου Γλυφάδας και ο μαέστρος της κ. Νίκος Καμπιώτης. Οι χορωδίες: Παιανίας με μαέστρο τον κ. Γιάννη Βρυζάκη, Αρμονικό Εργαστήρι με μαέστρο τον κ. Ανδρέα Καρμπόνε, Πεύκης-Λυκόβρυσης με μαέστρο τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, «Τελέσιλλας» με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη και Γλυφάδας με μαέστρο τον κ. Νίκο Καμπιώτη σκόρπισαν μελωδικές και ευχάριστες στιγμές στο ακροατήριο. Το πιάνο, η φυσαρμόνικα, η κιθάρα και το φλάουτο συνόδεψαν τα τραγούδια: Του μικρού βοριά, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Η φλαμουριά, Δοξαστικό, Το χάραμα επήρα, Θασε ξανάβρω στους μπαξέδες, Τον Αύγουστο που μου χρωστάς, Το Άργος, Κάποιος γιορτάζει, Έλα μαζί και άλλα.

Τη χορωδία συνόδευαν και στις δυο εμφανίσεις η κ. Σταματοπούλου Αναστασία στο πιάνο και ο κ. Καρβέλας Γιάννης στη φυσαρμόνικα.

Οι χορωδιακές συναντήσεις έχουν γίνει πλέον θεσμός και αρχή συνεργασίας μεταξύ των χορωδιών με γενικότερο κοινό σκοπό την καλλιτεχνική δημιουργία και με ιδιαίτερους στόχους την ανάδειξη της πολυφωνίας σαν μέσο έκφρασης και πολιτισμού και τη δημιουργική ενασχόληση των δημοτών κάθε τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου