Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ




Μία πεταλούδα παπίλιο Μαχάον ,κάθεται σε λουλούδι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ




 Λιβελούλα σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΚΕΡΚΥΡΑ- ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ


H Kέρκυρα, το ξακουστό ομηρικό νησί των Φαιάκων, κατοικήθηκε, σύμφωνα με τα ανασκαφικά ευρήματα, από την Παλαιολιθική εποχή. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟ ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Σε κοπή ενός μεγάλου ξεραμένου πεύκου στο κέντρο της πόλης το Ναυπλίου προχώρησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων καθώς το πανύψηλο δέντρο ήταν επικίνδυνο να πέσει. Με την συνδρομή γερανοφόρου οχήματος και με κλείσιμο της οδού Κύπρου στην Ενδεκάτη τα συνεργεία έκοψαν το δέντρο τμηματικά. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα φλαμίνγκο κάθεται στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου με φόντο ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο. Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

ΠΡΟΣΚΥΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αντίγραφο της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Κύκκου, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Κύπρου, θα υποδεχθεί για πρώτη φορά η χώρα μας και συγκεκριμένα η Τρίπολη.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Λαϊκή βραδιά με παραδοσιακού χορούς στη Νέα Τίρυνθα



Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας την Πέμπτη 31 Αυγούστου διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ λαϊκή βραδιά.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


1η Σεπτεμβρίου: Αρχή Της Ινδίκτου (δηλαδή αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους).
Ο των αιώνων Ποιητής και Δεσπότης, Θεέ των όλων, υπερούσιε όντως, την ενιαύσιον ευλόγησον περίοδον, σώζων τω ελέει σου τω απείρω, Οικτίρμον, πάντας τους λατρεύοντας σοι τω μόνω Δεσπότη, και εκβοώντας φόβω Λυτρωτά· Εύφορον πάσι το έτος χορήγησον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου