Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017


Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ "ΧΡΙΣΤΙΝΑ" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Η θαλαμηγός Χριστίνα Ωνάση κατέπλευσε αρόδο  ανοικτά του Ναυπλίου, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΦΟΙΝΙΚΟΠΤΕΡΩΝ (ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ)


Εκατό περίπου Φοινικόπτερα έκαναν την εμφάνιση τους στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου , Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. Τα πανέμορφα Φλαμίνγκο, όπως τα ξέρει ο κόσμος διανύουν χιλιόμετρα πετώντας από την μακρινή Αφρική μεταναστεύοντας κατά τους Φθινοπωρινούς μήνες  στη Μέση Ανατολή και σε άλλες Αραβικές χώρες.  Ένα σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή  της Αργολίδος μιας και καθημερινά έρχονται εκατοντάδες φοινικόπτερα για να ξεκουραστούν. Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια υγροτοπική περιοχή. Έχει νομαδική συμπεριφορά και συχνά απαντά σε μεγάλα πυκνά κοπάδια. Με το πέρασμα των αιώνων, όλα τα είδη των φλαμίνγκο έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν σε κάποια από τα πιο εχθρικά περιβάλλοντα του πλανήτη, όπως καυστικές λίμνες, λιμνοθάλασσες με υψηλή συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου ή αλυκές σε μεγάλο υψόμετρο. Τα φλαμίνγκο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και ζουν έως και πενήντα χρόνια. Είναι μονογαμικά, ζουν σε τεράστιες αποικίες

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ WESTERDAM


Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο WESTERDAM ,σημαίας Ολλανδίας αρόδο στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. Το 82.350 τόνων πλοίο παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Fincantieri Marghera τον Απρίλιο του 2004, είναι μήκους 285μ. , πλάτους 32 και στα 11 καταστρώματα του φιλοξενεί 1.964 επιβάτες και 800 μέλη πληρώματος.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δεκάδες φοινικόπτερα κάνουν την εμφάνιση τους καθημερινά στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Στις 31 Αυγούστου 2017 , η εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης και πανηγυρίζει  όλως  ιδιαιτέρως ο Ενοριακός ιερός ναός της Τιμίας Ζώνης  στη Νέα Τίρυνθα. Την παραμονή της εορτής ,Τετάρτη 30 Αυγούστου εψάλλει  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,Χρυσοστόμου 

Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, οπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τής Εθνικής καί Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Στις 31 Αυγούστου 2017 , η εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης και πανηγυρίζει  όλως  ιδιαιτέρως ο Ενοριακός ιερός ναός της Τιμίας Ζώνης  στη Νέα Τίρυνθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου