Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΙΒΕΡΙΟΥ




    Την Tρίτη 29 Αυγούστου 2017, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου,  Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου.

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Απέναντι  από το λιμάνι της Ελαφονήσου βρίσκεται η Νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομώνυμη υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι με τον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας , Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017. Η περιοχή βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Στρογγύλη και αυτή η παραλία, όπως και η Πούντα, επηρεάστηκε από την έντονη μετακίνηση άμμου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μικρύνει σε μήκος, να χάσει πλάτος και έτσι να αποκαλυφθούν επιπλέον ταφικά μνημεία και άλλα αρχαία αλλά και τα νερά να γίνουν πιο ρηχά. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ


Σύννεφα πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017. 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΜΑΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγητρίας» Νέας Κίου θεμελιώθηκε το 1952 και εγκαινιάστηκε το 1953 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Α' Ταβλαδωράκη. Ανεγέρθηκε με πολλή ευλάβεια και με δαπάνη υπό του ευσεβούς Κιώτη Εφοπλιστή Αποστόλου Κιουζέ Πεζά.
Με την προτροπή του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Β' το 1975 έγινε Ενοριακός.

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Εννέα μέρες από την Κοίμηση της Παναγίας



Είναι αστείρευτη η ενασχόληση με το πρόσωπο της Παναγίας.[1] Οι Πατέρες της Εκκλησίας σε σχέση με το θέμα αυτό μας έχουν παραδώσει μια πληθώρα κειμένων τους, που προσεγγίζουν την Θεοτόκο βιωματικά και αποδίδουν με τον γραπτό τους λόγο, όσα έζησαν και φωτίστηκαν να γράψουν. Μερικοί εξ αυτών τολμούν να σημειώσουν σημαντικά στοιχεία περί του Μυστηρίου της Παναγίας και της προσφοράς της στο ανθρώπινο γένος. Όπως επίσης, τολμούν να καταγράψουν πτυχές περί του προσώπου της δίδοντάς μας θαυμαστή θεολογία και όχι τετριμμένη ηθικολογία.

Σημαντική ανακάλυψη για την αγιογράφηση του ιστορικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου




Ερευνώντας ο π. Ελευθέριος Μίχος εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, δοκίμασε μεγάλη χαρά ,διότι βρήκε επίσημα έγγραφα που αναφέρουν σε πια εποχή αγιογραφήθηκε ο ιστορικός ιερός Ναός.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΜΑΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Στις 23 Αυγούστου 2017 η εκκλησία μας  τιμά την εορτή  της  Απόδοσης  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Αργολίδα  πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου. Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017  εψαλή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας και  θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος   Νεκταρίου. Κατόπιν ακολούθησε μικρή λιτανεία της Ιερής  Εικόνος της «Θεομάνας» παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της Νέας Κίου, λόγω της δυνατής βροχής στην περιοχή.

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Στις 27 Αυγούστου 2017,εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου φανουρίου,το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Ιερό Ναό της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΔΡΙΑΝΟ (ΚΑΤΣΙΓΚΡΙ).




Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Αδριανού (Κατσιγκρίου), γίνεται γνωστό ότι στις 26 Αυγούστου εορτή των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας εορτάζει ο Ιστορικός Σταυρεπίστεγος Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου