Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το πανέμορφο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ασίνη Αργολίδος, όπως φαίνεται από το Ναύπλιο.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΣΤΑΧΤΟΤΣΙΚΝΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ





Κοπάδι από σταχτοτσικνιάδες στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου ,Κυριακή 6 Αυγούστου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ




H  παραλία του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της Ανατολής του  Ηλίου ,Κυριακή 6 Αυγούστου 2017.

Ο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΟΥ ΡΟΕΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο μουσικοδιδάσκαλος και πρωτοψάλτης Νίκος Αμοργιανός την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 βρέθηκε και έψαλλε κατά την μεγάλη Δεσποτική εορτή της  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον ενοριακό Ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού στο  Δήμο Ναυπλιέων. Σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς ο Ιερέας του ναού π. Χρήστος Ιωαννίδης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ευχαρίστησε τον πρωτοψάλτη Αμοργιανό για την τιμή που έκανε στον ίδιο αλλά και σε όλο το εκκλησίασμα του Νέου Ροεινού να ψάλλει αυτήτ η μεγάλη εορτή στην ενορία της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι του ορεινού αυτού χωριού είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες με καταγωγή το Ροεινό Αρκαδίας . Ο ιερέας μοίρασε στους πιστούς μαζί με το αντίδωρο και σταφύλι ,όπως θέλει το έθιμο την ημέρα αυτή. Ο Νίκος Αμοργιανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1972 και κατάγεται από την Ικαρία και την Κωνσταντινούπολη.

Έναρξη στο Ναύπλιο των εκδηλώσεων «Αύγουστος και Μνημεία» με τον βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη



Μία από τις σημαντικότερες στιγμές πολιτισμού του φετινού καλοκαιριού ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων «Αύγουστος και Μνημεία», το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ




Το φεγγάρι ανατέλλει δύο ημέρες πριν την πανσέληνο του Αυγούστου πάνω από το κάστρο Παλαμήδη,  Σάββατο 5 Αυγούστου 2017.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου