Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ-Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ
Στιγμιότυπα από το βυθό της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 13 Αυγούστου 2017. Η παραλία Καραθώνα ,είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης του Ναυπλίου κι απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.  

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μια παρέα ξένων επισκεπτών στο Ναύπλιο όταν επέλεξαν να κάνουν μπάνιο ακριβώς στην είσοδο του λιμανιού ανάμεσα στο Μπούρτζι και τον φάρο. Οι τουρίστες έχοντας ναυλώσει ένα ιστιοφόρο επέλεξαν εισερχόμενοι στο λιμάνι του Ναυπλίου να ρίξουν άγκυρα στην είσοδο του λιμανιού και να πέσουν από το ιστιοφόρο στην θάλασσα και να κάνουν το μπάνιο τους.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΝΑΥΠΛΙΟ- Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ


Παρέμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου του Παλαμηδίου έκανε ο Δήμος Ναυπλιέων, αφού η εικόνα που παρουσίασε το κάστρο κατά τις νυχτερινές ώρες ήταν ελλιπής. Το Παλαμήδι ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού, ωστόσο οι αλλεπάλληλες προσπάθειες για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι ο Δήμος αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό την βραδινή εικόνα του κάστρου σύμβολο της πόλης. Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο.

2 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


 Πραγματοποιήθηκε  στην προβλήτα του Φάρου στο λιμάνι Ναύπλιου το δεύτερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα που διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ναυπλιέων, Σάββατο 12 Αυγούστου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου