ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ "ΙΑΤΡΟΥ" ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΟΥΓΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Στη Σούγια μεταφέρεται λείψανο του Αγίου Λουκά του "Iατρού", άγιος της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας.
Εκ της ενορίας Λειβαδά της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου Κρήτης ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η επίσημος υποδοχή τεμαχίου Ι.Λειψάνου του εν Αγίοι Πατρός ημών Λουκά του Ιατρού και θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, εις την είσοδο του χωριου Σούγιας.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΑΣ
ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ
Σαλιγκάρι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.Το σαλιγκάρι είναι γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο που το σώμα του προφυλάσσεται από ένα περιελιγμένο όστρακο. Χαρακτηριστικότερο είδος είναι ο Κοχλίας ο πωματίας (Helix pomatia) κοινώς σαλιγκάρι, σάλιαγκας, χοχλιός, καράολος στην κυπριακή διάλεκτο. Έχει μακρόστενο σώμα, που προεξέχει εν μέρει από το κέλυφος και κεφάλι το οποίο φέρει δύο ζευγάρια κεραιών που συστέλλονται.
ΝΑΥΠΛΙΟ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ
Θαλάσσιο σκι με φόντο το συννεφιασμένο ουρανό της πόλης του Ναυπλίου, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.
ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΡΑΣΠΕΔΩΤΗ ΧΕΛΩΝΑ
Μία κρασπεδωτή χελώνα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Η κρασπεδωτή χελώνα (Testudo marginata), είναι το μεγαλύτερο είδος στεριανής χελώνας της Ελλάδας που μπορεί να ξεπεράσει τα 35 εκατοστά. Χαρακτηριστικό της οι πεπλατυσμένες, σχεδόν οριζόντιες περιφερειακές πλάκες στο πίσω μέρος του σώματος, στις οποίες οφείλει το όνομά της. Είδος ενδημικό της Ελλάδας με κάποιους πληθυσμούς στην Αλβανία, στη Γιουγκοσλαβία. στη Σαρδηνία και στη Ν. Ιταλία. Συνήθως πέφτει σε χειμερία νάρκη, εκτός αν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, οπότε άτομα του είδους της παρατηρούνται και το χειμώνα.
ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Ξύλινα βαρέλια με κρασί Αγιωργίτικο Νεμέας σε οινοποιείο στην περιοχή του Μαλαντρενίου Αργολίδος, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Το κρασί Νεμέας (Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας) παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. Η πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται είναι το πασίγνωστο Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής. Τα πάμπολα οινοποιεία της Νεμέας καθώς και της ορεινής Αργολίδος είναι ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου