Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΕ ΜΥΛΟΥΣ, ΣΚΑΦΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν την Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην περιοχή των Μύλων, στο Σκαφιδάκι του Δήμου Άργους Μυκηνών και στην περιοχή Γλυκειά του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την ίδια ώρα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Άργος και το Ναύπλιο.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝ ΑΙΓΙΝΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ

ΙΕΡΟΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟΠΙΟ



Σύννεφο πάνω από βουνό στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Στις 23:02 ώρα Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Τότε θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΤΟ ΓΡΑΙΚΟ



Tο Κυκλάμινο είναι ένα από τα ομορφότερα αγριολούλουδα της Ευρωπαϊκής υπαίθρου. Στην Ελλάδα συναντώνται πέντε είδη κυκλάμινου. Κάποια είδη κυκλαμίνου ανθίζουν την Άνοιξη και κάποια άλλα Φθινόπωρο. Φύονται από παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι και σε υψόμετρα άνω των 1000 μέτρων. Το πιο κοινό είδος κυκλάμινου στην Ελλάδα είναι το Κυκλάμινο το Γραικό. Το συγκεκριμένο κυκλάμινο ανθίζει την φθινοπωρινή περίοδο και έχει πυκνά μωβ άνθη. Αναπτύσσεται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και είναι ιδιαίτερα διεσπαρμένο σε χέρσες περιοχές. 

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ SEABOURN ODYSSEY ΚΑΙ SEADREAM II ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου βρίσκονται σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 τα κρουαζιερόπλοια, Seabourn Odyssey και το SeaDream II.Η Ναυπήγηση του Seabourn Odyssey με σημαία Μπαχάμες  έγινε το 2009, το μήκος του είναι 198 μέτρα και πλάτος 25,60 μέτρα και μεταφέρει 450 άτομα περίπου.Το δρομολόγιο που εκτελεί είναι , Βενετία, Ιταλία, Σίμπενικ, Κροατία, Κότορ, Μαυροβούνιο, Κέρκυρα, Αργοστόλι, Πύλος, Ναύπλιο, Πειραιάς.

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Ο ήλιος δύει στην πόλη του Ναυπλίου μία ημέρα πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία ,Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Μετά από πολλά χρόνια κολλήθηκε ο αντίχειρας του δεξιού χεριού στο άγαλμα του πρώτου κυβερνήτη της  Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Το δάκτυλο στο άγαλμα έλειπε από την δεκαετία του '80. Το άγαλμα του Καποδίστρια στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη  21 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου για να μην προχωρήσουν οι διώξεις των μελών του τοπικού κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Στα δικαστήρια της πόλης συγκεντρώθηκαν  μέλη από την κίνηση κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων, των Διακοπών Νερού και Ρεύματος Αργολίδας, πολίτες  της Αργολίδας, πολιτικά κόμματα , κοινωνικοί  φορείς και  σωματεία για  να πάρουν  θέση και να ζητήσουν από την εισαγγελική αρχή το σταμάτημα των διώξεων.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ


Πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Η φωτιά ξεκίνησε από το ύψος του καταυλισμού των τσιγγάνων στην παραλιακή και γρήγορα πείρε διαστάσεις λόγω του δυνατού αέρα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Π.Υ Ναυπλίου όπου κατάφερε να αποκόψει την φωτιά λίγο πριν  το χυμοποιείο της ΕΑΣ. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν δυνάμεις από την ΠΥ Ναυπλίου και Άργους με 5 οχήματα και δέκα άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου