Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Αγία Αικατερίνη Αργους





Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Άργος, όπου το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Παναγία τη Γοργοϋπήκοο.

Την παραμονή της εορτής ημέρα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, τη δε ημέρα της εορτής θα ψαλεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούμεθα όπως προσέλθουμε και λάβουμε τη χάρη της Παναγίας μας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ


Το παράρτημα Αργολίδας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών διοργάνωσε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την συμμετοχή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν  η οικονομική ενίσχυση του μικρού Παναγιώτη Μπούφα ο όποιος χρειάζεται να μεταβεί επανειλημμένος στο Λονδίνο για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας του. Αστυνομικοί από την Αργολίδα αντιμετώπισαν  την μεικτή Λιμενικού Σώματος Ναυπλίου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου σε έναν αγώνα που νικητής βγήκε  ο μικρός Παναγιώτης.

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο
 Γίνεται γνωστό ὅτι τὴν Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ποὺ ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τὴ μετάσταση τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου καὶ Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, πανηγυρίζει ὁ Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Ναυπλίου, πλησίον τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΤΙΓΜΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ


Ένας αδέσποτος σκύλος κοιμάται στο κάστρο του Παλμηδιού στο Ναύπλιο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΒΡΑΧΟΚΙΡΚΙΝΕΖΙ




Είδος γερακιού ,Βραχοκιρκινέζι , πετά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου ψάχνοντας για τροφή, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΠΙΟ




Ειδυλλιακό τοπίο από το κάστρο του Παλαμηδίου στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ


Το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.Ελεύθερη ήταν  η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 ,στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ


Δύο αναβάτες με τα άλογα τους κάνουν  βόλτα στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου ,Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Όρθρος και Αρχιερατική λειτουργία τελέσθηκε στο ορεινό Μαλανδρένι Αργολίδος στα πλαίσια των διήμερων εορτασμών για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα . Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Την παραμονή της εορτής Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου έγινε η  Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του εν Αιγίνης Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού με κάθε λαμπρότητα. 

Η αναβίωση της θρυλικής Τσέτας στο Πόρτο Χέλι



Με την συμμετοχή του κόσμου , πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου η αναβίωση της θρυλικής Τσέτας στο Πόρτο Χέλι του Δημου Ερμιονίδας στην Αργολίδα, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο « ΦΑΡΟ» και την συνεργασία του τοπικού Συλλόγου Αλιέων,την χορευτική ομάδα του Δήμου και βέβαια του Δήμου Ερμιονίδας. Φέτος παρόντες ήταν και οι παίχτες του Σουδικού "Survivor" τα γυρίσματα του οποίου γίνονται στην περιοχή.

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ξεκίνησε το φιλανθρωπικό διήμερο του Οίακα



Ο πρώτος αγώνας αγάπης για τον μικρό Παναγιώτη που διοργανώνει ο Οίακας Ναυπλίου με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων έγινε το Σάββατο 23-9- 2017 στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου  Αργολίδος, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε η  Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του εν Αιγίνης Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού με κάθε λαμπρότητα. Η υποδοχή έγινε  στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου από κλήρο και λαό. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΝΟ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ"


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, πραγματοποίησε το Σάββατο  23 Σεπτεμβρίου 2017 εκπαιδευτική Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας, σε μια διαδρομή δίπλα στον Ερασίνο ποταμό στην Αργολίδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου