Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ


Για τέταρτη ημέρα μετά τον αγιασμό παραμένουν  στο κλειστό σχολείο  των Μύλων γονείς και μαθητές προκειμένου να μπορέσουν να καταλάβουν οι υπεύθυνοι το πρόβλημα τους,  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017. Το σχολείο μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας  έκλεισε μετά από απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας  για εξοικονόμηση πόρων.  

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ





Ανθισμένα Χρυσάνθεμα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα πουλί κάθεται σε δένδρο κατά τη δύση του ηλίου στην πανέμορφη Νεάπολη Λακωνιάς ,Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ» της Μητροπόλεως Άρτης



Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, η Τράπεζα Τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», της Μητροπόλεως Άρτης παρέλαβε 1 τόνο τρόφιμα εκ του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΛΠΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Το Σαββάτο 16 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ.θα τελεσθεί στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Ενδόξων γυναικών Μαρτύρων Σοφίας και των θυγατέρων αυτής ,Πίστεως ,Ελπίδος και Αγάπης που ιστορείται από τον 10ον αιώνα ,στο παλαιό Ναύπλιο, ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΠΡΟΝΟΙΑ)


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια  Ναυπλίου  η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Πέμπτη  14 Σεπτεμβρίου 2017 . Την ακολουθία της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού καθώς και την θεία λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς  π. Κωνσταντίνος Σέρρος και ο  π. Ιωάννης Παπαϊωάννου . Η εκκλησία κατάμεστη από πιστούς αλλά κι από μικρούς μαθητές του τρίτου δημοτικού σχολείου στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση "Οι καρποί της αργολικής γης"

 

Χυμοί, παραδοσιακά και σπιτικά ζυμαρικά, τυροκομικά, ελιές, βότανα, γλυκά & μαρμελάδες, μέλι, παγωτό, αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, λικέρ) και κρασί από τοπικούς παραγωγούς παρατάσσονται και περιμένουν τους επισκέπτες για μια πρώτη γευστική γνωριμία – συνάντηση στο πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


 Πανηγυρικά τιμάται η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αργολίδα. Από νωρίς το πρωί της παραμονής της εορτής σε όλες τις εκκλησιές της πόλης του Ναυπλίου και του Άργους οι πιστοί πηγαίνουν τα βασιλικά ,όπου ο ιερέας θα τα μοιράσει μετά την ακολουθία της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού. Στην πόλη του Ναυπλίου εορτάζει πανηγυρικά ο ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου όπου το δεξιό κλίτος του, είναι αφιερωμένο στην ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Σελλή. Στον εσπερινό  παρευρέθηκε και η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου