Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΜΑΞΑ ΜΕ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ




Μία άμαξα με νεόνυμφους στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου, Σεβαστό 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Στο Ναύπλιο όπου δολοφονήθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, πραγματοποιούνται οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης, με προσκεκλημένο μεταξύ άλλων και το Δήμο Κέρκυρας, μέλος του Δικτύου Καποδίστρια, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΥΡΟ" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο Κολυμβητικός Όμιλος "Εύρος Ναυπλίου" διοργάνωσε  τελετή λήξης της θερινής περιόδου με κολυμβητικές επιδείξεις στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου Κώστας Γκούβερης το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ





Στιγμιότυπο από πανοραμική άποψη της νέας Εθνικής Κορίνθου Τριπόλεως ,Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΑΛΑΖΟΚΟΤΣΙΦΑΣ


Γαλαζοκότσιφες στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.O Γαλαζοκότσυφας είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Μυιοθηριδών.Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Monticola solitarius και περιλαμβάνει 5 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντά το υποείδος Monticola solitarius longirostris . Πτηνό προσαρμοσμένο να ζει σε βραχώδεις περιοχές, ο γαλαζοκότσυφας ξεχωρίζει από το κυανόγκριζο καλοκαιρινό του πτέρωμα και το μουσικό του κελάηδημα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ




Κορμοράνος στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου , Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.Ο κορμοράνος είναι μεγάλο μαύρο πουλί, που το μήκος του κυμαίνεται στα 77-94 εκατοστά και με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει τα 121-149 εκατοστά. Έχει μακριά ουρά και λευκό πηγούνι, ενώ τα ενήλικα άτομα την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι. Χαρακτηριστικό του κορμοράνου είναι ο κίτρινος λαιμός του που διακρίνεται εύκολα. Τα νεαρά άτομα είναι γενικότερα πιο ανοιχτόχρωμα. Ζει συνήθως κοντά στη θάλασσα, σε λιμνοθάλασσες, λίμνες και ποτάμια. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΙΧ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ


Στο Νότιο Περιφερειακό του Άργους Ι.Χ. αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του τις πρωινές ώρες του Σάββατου 30 Σεπτεμβρίου 2017, με  αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο και να κόψει δυο πορτοκαλιές και τελικά να ντεραπάρει. Από την ανεξέλικτη πορεία του ΙΧ  μέσα στις πορτοκαλιές οι επιβαίνοντες  τραυματίστηκαν ελαφριά  και απεγκλωβίστηκαν από διερχόμενους οδηγούς. Έρευνα για το τροχαίο ατύχημα διενεργεί η τροχαία Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου