Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΡΟΠΙΚΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Ένα παράξενο είδος τροπικού ψαριού, εντοπίστηκε στη παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017. Πρόκειται για ένα ψάρι που ζει και κολυμπάει σε τροπικές θάλασσες και ανήκει στην οικογένεια των συγγναθόμορφων, που είναι συγγενικά με τον ιππόκαμπο και τον σύγγναθο. Ονομάζεται φιστουλάρια. 


Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Σύμφωνα με τους ειδικούς το φιστουλάρια είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Πρόκειται για ξενικό εισβολέα από την Ερυθρά θάλασσα. Είναι κυρίως ιχθυοφάγο και πρόκειται για ένα από τα ψάρια με το μεγαλύτερο μήκος απ' τους ξενικούς εισβολείς, αφού μπορεί να φτάσει έως και 1,5 μέτρο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως έχει εξαπλωθεί στην παράκτια ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην Δυτική Μεσόγειο μέχρι το Γιβραλτάρ.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, οπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τής Εθνικής καί Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΤΑΚΕΚΡΥΜΕΝΗ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017,πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Κατακεκρυμένης Καραθώνας Ναυπλίου.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου,και ώρα 6:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄αρτοκλασίας.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γερακίνα σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Χτυπημένο Φοινικόπτερο  στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου , Τετάρτη  6 Σεπτεμβρίου 2017. Ξεκίνησε η Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και οι μετακινήσεις είναι καθημερινές .

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




Μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από την πόλη του Ναυπλίου , Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ





Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου δημιουργώντας μία πολυχρωμία, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ


Λουόμενοι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 στην παραλία Τημενίου στο Άργος, αντίκρισαν ένα δελφίνι που είχε χάσει τα νερά του. Το δελφίνι όπως διαπίστωσαν ήταν ελαφρώς τραυματισμένο στην κοιλιά και είχε χάσει τον προσανατολισμό του στον Αργολικό κόλπο, καθώς είχε βγει στα αβαθή νερά στην παραλία του Τημενίου, δήμου Άργους-Μυκηνών.

Κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν να γίνουν παράδειγμα

Αξίζουν συγχαρητήρια στην γυναίκα της φωτογραφίας η οποία σε καθημερινή σχεδόν βάση πηγαίνει και καθαρίζει τμηματικά τον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε σήμερα να μαζεύει διαφορα απορρίμματα που πετούν ασυνείδητοι.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ




Αλογάκι της Παναγίας ή Μάντισσα όπως λέγεται κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου περιμένοντας το θύμα του , Τρίτη 5  Σεπτεμβρίου 2017. Τα αλογάκια της Παναγίας μπορούν να περιμένουν ώρες ακίνητα σε ένα σημείο μέχρι να εντοπίσουν και να πιάσουν το θήραμα τους. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη 5  Σεπτεμβρίου 2017.

Το μικρό Άγιο Όρος της Πελοποννήσου στη Νεάπολη Λακωνίας

Το Ακρωτήριο Μαλέας ή Κάβο Μαλιάς ή Καβομαλιάς  βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, στον Νομό Λακωνίας, όπου και απολήγει η χερσόνησος της Επιδαύρου Λιμηράς, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017. Είναι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μετά το ακρωτήριο Ταίναρο. Στην αρχαιότητα ο Κάβο Μαλιάς αποτελούσε σημαντικό ναυτικό πέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου