Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ


Πυροσβέστες επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή εκκλησιαστικά Φιχτίων του δήμου Άργους Μυκηνών, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ -ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


To Απολιθωμένο Δάσος του Αγίου Νικολάου Βοιών ,περιοχή Αγίας Μαρίνας στη Νεάπολη Λακωνίας, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.Το απολιθωμένο Φοινικόδασος της παράλιας ζώνης του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου και αξιώνει σήμερα με ισχυρά ερείσματα μια θέση στο Δίκτυο των Γεωπάρκων της Ευρώπης. Στις παράκτιες τοποθεσίες Αγία Μαρίνα, Κόρακας και Σπίθα, οι απολιθωμένοι μάρτυρες ενός μακρινού παρελθόντος κρατούν φυλαγμένα τα μυστικά και τους κώδικες της εποχής τους. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μία πεταλούδα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ





Στιγμιότυπο από την παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Μέδουσες στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Με κλείσιμο του δρόμου απάντησαν οι κάτοικοι των Μύλων του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό σχολείο του χωριού και να συγχωνευθεί με το σχολείο του Κιβερίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Οι κάτοικοι που βρίσκονται σε αναστάτωση από αυτή την απόφαση που τους γνωστοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κόμβου των Μύλων στην παλιά Εθνική οδό Άργους Τριπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου