Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Αργεντινή, τα αρπακτικά κι εμείς

  • photo: @CNBCWorld / twitter
    photo: @CNBCWorld / twitter
Η Αργεντινή δεν είχε εναλλακτική από το να «επιλέξει», όπως και έπραξε χτες το βράδυ, την επίσημη ανακήρυξη της νέας «χρεοκοπίας» της. Ο μόνος τρόπος να απέφευγε το νέο περιστατικό χρεοκοπίας (default) ήταν να υποκύψει στις πιέσεις δικαστηρίου της Νέας Υόρκης να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ομόλογα που είχαν αγοράσει «αρπακτικά ταμεία». Αυτό θα ήταν εξίσου αδύνατο, καθώς η Αργεντινή απλά δεν έχει τα χρήματα να το κάνει, όσο και απαράδεκτο – για τους πιο κάτω λόγους.
Αυτή η ιστορία, και η έως τώρα εξέλιξή της, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τη διεθνή οικονομία παρά για την ίδια την Αργεντινή (και πολύ λιγότερο, έως καθόλου, για εμάς). Ας ξεκινήσουμε όμως με την προϊστορία του σημερινού περιστατικού.
Προϊστορία
Το 2001 η Αργεντινή χρεοκόπησε. Πολύ απλά, το κράτος δεν είχε τα χρήματα, και δεν έβρισκε τα νέα δανεικά, που χρειαζόταν για να αποπληρώσει 100 δισ. δολάρια δημόσιου χρέους. Προέβη σε στάση πληρωμών, υποτίμησε το νόμισμά της, είδε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της να εξανεμίζεται, όμως μέσα σε δύο χρόνια (με τη βοήθεια της αυξημένης ζήτησης για τις εξαγωγές της από την Κίνα) βρέθηκε να αναπτύσσεται εντυπωσιακά – βλ. το γράφημα το οποίο καταγράφει το κατά κεφαλή ΑΕΠ της χώρας σε δολάρια.
Όλον αυτόν τον καιρό, από το 2001 έως σήμερα, η Αργεντινή παραμένει εκτός αγορών – απλά, δεν δανείζεται από τις χρηματαγορές οι οποίες, έως ότου διευθετηθούν τα παλιά της χρέη, απέχουν από τις εκδόσεις ομολόγων της χώρας.
Από το 2002 και μετά, οι δανειστές της ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την αργεντίνικη κυβέρνηση ώστε να διευθετηθούν τα παλιά χρέη. Οι μεγάλες τράπεζες (κυρίως αμερικανικές και ισπανικές) τελικά τα βρήκαν με το Μπουένος Άιρες και συμφώνησαν σε μερική πληρωμή των χρεών εκείνων, με όρους αρκετά συμφέροντες για τις τράπεζες.
Εκεί όμως που ήταν όλοι έτοιμοι για να κλείσει το θέμα, με την καταβολή των συμφωνημένων ποσών από το κράτος της Αργεντινής προς τις μεγάλες τράπεζες, έκαναν την εμφάνισή τους τα «αρπακτικά ταμεία». Γιατί ονομάζονται «αρπακτικά» αυτά τα ταμεία; Πρόκειται για hedge funds τα οποία, όλον τον καιρό που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, αγόραζαν κάποια από τα παλιά ομόλογα της Αργεντινής, σε τιμές λιγότερες από το 5% της ονομαστικής τους αξίας (π.χ. $2 ή $3 για ένα ομόλογο αξίας $100 ή και $1000), με σκοπό να τορπιλίσουν τις διαπραγματεύσεις. Πώς τις τορπίλισαν; Πηγαίνοντας σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης (καθώς τα ομόλογα αυτά ήταν «γραμμένα» σε όρους του Δικαίου των ΗΠΑ) και απαιτώντας από το δικαστήριο να εκδόσει απαγόρευση αποπληρωμής των μεγάλων τραπεζών (στο πλαίσιο της συμφωνίας των τελευταίων με την Αργεντινή για μερική αποπληρωμή των χρεών της τελευταίας) αν πρώτα δεν εισπράξουν οι ίδιοι το 100% της αξίας των ομολόγων που είχαν αγοράσει.
Πιο απλά, ας πάρουμε μια τράπεζα, π.χ. την Bank of America που είχε δανείσει στην Αργεντινή $100 και η οποία, μετά τις διαπραγματεύσεις θα λάμβανε από την Αργεντινή $40. Έρχεται το «αρπακτικό ταμείο», το οποίο κατέχει κι αυτό ομόλογο αξίας $100, το οποίο το αγόρασε προς $2, και απαιτεί να μην πληρωθεί η Bank of America τα $40 που έχει λαμβάνειν αν το ίδιο δεν πάρει... $100. Όπερ και αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Η Αργεντινή απάντησε στην απόφασή αυτή προσφέροντας στα «αρπακτικά ταμεία» τους ίδιους όρους που συμφώνησε με τις μεγάλες τράπεζες: να δώσει και σε αυτούς $40 για το ομόλογο που είχαν αγοράσει προς $2. «Όχι!», ούρλιαξαν τα «αρπακτικά ταμεία». «Απαιτούμε $100!» Και πάλι ο αμερικανός δικαστής συμφώνησε μαζί τους.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν έγιναν έξαλλοι μόνο οι πολίτες της Αργεντινής με αυτή την απόφαση-τορπίλη αλλά και οι μεγάλες τράπεζες που, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, δεν θα πάρουν τα λεφτά τους. Να γιατί ήταν αδύνατον, όπως έγραφα πιο πάνω, να συμφωνήσει η κυβέρνηση της Αργεντινής με αυτή την απόφαση: Μια τέτοια υποχώρηση θα εξόργιζε ακόμα περισσότερο τις μεγάλες τράπεζες οι οποίες θα απαιτούσαν κι εκείνες πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους.
Τι σημαίνει η σημερινή, νέα «χρεοκοπία» για την Αργεντινή;
Για το κράτος της Αργεντινής δεν σημαίνει πολλά. Έτσι κι αλλιώς, η Αργεντινή δεν δανείζεται από τις διεθνείς χρηματαγορές από το 2001. Αν και θα ήθελε να επιστρέψει σε αυτές, και το σημερινό αδιέξοδο αναβάλλει αυτή την «επιστροφή», δεν θα αλλάξει κάτι στα δημοσιονομικά του αργεντίνικου κράτους, το οποίο 13 χρόνια τώρα έχει μάθει να επιβιώνει εκτός αγορών. Αν υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος, αυτός θα αφορά ιδιωτικές αργεντίνικες εταιρείες που ίσως αναγκαστούν να πληρώνουν υψηλότερο επιτόκιο για χρήματα που δανείζονται στο εξωτερικό, λόγω της κακής ψυχολογίας που δημιουργεί όλη αυτή η «υπόθεση». Σε μια περίοδο που προδιαγράφεται όλο και πιο δύσκολη για την Λατινική Αμερική, κάτι τέτοιο δεν βοηθά το σύνολο της αργεντίνικης οικονομίας.
Τι σημαίνει για τη διεθνή οικονομία;
Το ΔΝΤ παρακολουθεί όλο αυτό το δράμα, το οποίο εξελίσσεται στην Νέα Υόρκη, με αγωνία και θυμό. Γνωρίζει καλά πως πολλών χωρών το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, σε όλο τον κόσμο, και πως, ως μη βιώσιμο, θα κουρευτεί. Για την ακρίβεια, το ΔΝΤ (ορθώς σκεπτόμενο) προωθεί τέτοια κουρέματα ως τον μόνο τρόπο να επανα-ισορροπήσει η διεθνής οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του δικαστηρίου της Ν. Υόρκης να συνταχθεί στο πλευρό των «αρπακτικών» προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς προϊδεάζει για μελλοντικές προσπάθεις των «αρπακτικών» να τορπιλίσουν συμφωνίες αναδιάρθρωσης χρέους μεταξύ των κρατών και των δανειστών τους. Εν ολίγοις, το εν λόγω αμερικανικό δικαστήριο κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει τη διεθνή οικονομία. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν στο ΔΝΤ και αλλού.
Και η Αμερική;
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ η κουβέντα έχει ανάψει. Οι μεγάλες τράπεζες νιώθουν να υπονομεύονται από τα δικά τους τα δικαστήρια, τα οποία αποφαίνονται υπέρ των «αρπακτικών». Στις συζητήσεις μου επί του θέματος με αμερικανούς αξιωματούχους, τους προηγούμενους μήνες, ήρθα αντιμέτωπος με μια ενδιαφέρουσα άποψη. Όταν τους ρώτησα, με έντονη κριτική διάθεση απέναντι στον συγκεκριμένο αμερικανό δικαστή, πώς είναι δυνατόν ένας δικαστής να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση χρέους μιας μεγάλης χώρας και των μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο, έλαβα την εξής ενδιαφέρουσα απάντηση:
«Ο εν λόγω δικαστής προσέφερε στην κυβέρνηση μια καλή υπηρεσία. Δεν είναι ότι συντάσσεται ο ίδιος με τα αρπακτικά ταμεία. Απλά, ο δικαστής στέλνει ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση, στην Ουάσινγκτον, ότι το αμερικανικό δίκαιο χωλαίνει – ότι είναι γραμμένο με τρόπο που ευννοεί αυτές τις ύπουλες στρατηγικές των αρπακτικών. Είναι σαν να λέει στο νομοθετικό σώμα ότι πρέπει να αλλάξουν τον νόμο. Αν έπαιρνε το μέρος της Αργεντινής σε αυτή την περίπτωση, θα παραβίαζε, κατά την γνώμη του, τον νόμο μια φορά αλλά την επόμενη φορά, άλλος δικαστής, θα συντασσόταν με τα αρπακτικά. Ώρα λοιπόν να αλλάξει το αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο όσον αφορά ξένα κρατικά ομόλογα τα οποία υπόκεινται στο αμερικανικό δίκαιο».
Ίδωμεν αν η Ουάσινγκτον θα αλλάξει τον νόμο με τρόπο που να αφαιρεί από τα «αρπακτικά» το δικαίωμα να τορπιλίζουν λογικές συμφωνίες όπως η προκείμενη μεταξύ Αργεντινής και τραπεζών.
Και η Ελλάδα;
Στο πλαίσιο του κάκιστης ποιότητας δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα, ακούω να φωνάζουν κάποιοι: «Είδατε τι θα γινόταν το 2010 αν κάναμε στάση πληρωμών; Αργεντινή θα γινόμασταν. Θα μας έτρεχαν τα «αρπακτικά ταμεία» στα δικαστήρια της Ν. Υόρκης».
Πρόκειται είτε για άγνοια είτε για ηθελημένη γελοιότητα: Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα το 2010 ήταν, ως επί το πλείστον, γραμμένα σε όρους ελληνικού Δικαίου και, ως εκ τούτου, τα αμερικανικά και βρετανικά δικαστήρια δεν θα δεχόντουσαν να συζητήσουν καν αγωγές από «αρπακτικά ταμεία», τα οποία θα έπρεπε να καταφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια (όπου βέβαια δεν θα είχαν καμιά τύχη). Η τραγωδία μας ήταν ότι δεν κάναμε το 2010 στάση πληρωμών και δεν προκαλέσαμε την αναδιάρθρωση του χρέους μας πριν λάβουμε νέα δάνεια. Ακόμα χειρότερα, όταν ήρθε η αναδιάρθρωση του 2012 (το PSI), με δική μας πρωτοβουλία, τα νέα ομόλογα που εκδώσαμε (προς ανταλλαγή με τα παλιά) εκδόθηκαν σε όρους βρετανικού δικαίου. Άρα, μόνο από το 2012 και μετά γίναμε και εμείς υποχείρια των «αρπακτικών ταμείων», ευτυχώς μόνο όσον αφορά το 10% του χρέους μας – καθώς το υπόλοιπο είναι στα χέρια της τρόικας και, συνεπώς, εκτός του πεδίου δόξας των «αρπακτικών». Το ζητούμενο είναι, εδώ που φτάσαμε, μια αναδιάρθρωση όχι μόνο των χρεών αυτών αλλά και, παράλληλα, των τεραστίων, εν δυνάμει, ζημιών των τραπεζών «μας». Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΑΡΓΟΣ - ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Η θεατρική παράσταση «Ωχ… Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση, παρουσιάστηκε εχθές στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2014» που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν' αντέξει τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, απευθύνεται σε ψυχολόγο!
Στην παράσταση παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί της τηλεόρασης:
Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάις, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης, Κυριάκος Μαρκάτος.
Την παράσταση παρακολούθησαν: οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πετσέλης & Τάγκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος & Υπεύθυνος της Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης κ. Νίκος Δελής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωτσοβός, κ.ά.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Καμπόσος, ο χοντρός, η ανωμαλία, οι βλάκες και φυσικά οι προδότες

Riccardo-La-Marca
του Γιώργου Αργυρίου (από την expressnews.gr)      Ενα άρθρο του Γιώργου Νικολόπουλου ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει την εξαλλοσύνη του Δημάρχου Άργους ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ
και να του δώσει βήμα για να εξαπολύσει επιθέσεις με χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν κανέναν.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο Γιώργος Νικολόπουλος υποστήριξε μέσα από ένα άρθρο του ότι το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Αργους θα απενταχθεί απο το ΕΣΠΑ καταθέτοντας και τα επιχειρήματά του. Η απάντηση στο δημοσίευμα ήρθε από τον Δημήτρη Κρίγκο σε πρώτο χρόνο που θα πούμε ότι ξεπερνώντας το αρχικό σοκ απάντησε πολιτικά και χωρίς ύβρεις δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη δημοσιευτεί η δημοπράτηση του και στις 9 Σεπτεμβρίου διενεργείται ο διεθνής διαγωνισμός.
Προφανώς όμως η απάντηση δεν κάλυψε το θυμικό μέρος του Κου Καμπόσου που σχολίασε δηλώνοντας: Η ανωμαλία συνεχίζεται, δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό οι ελάχιστοι, οι βλάκες, οι προδότες του τόπου μας. Το έργο προχωράει και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε απο την περιφέρεια (η περιφέρεια έχει την ευθύνη του έργου), είναι οτι το έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ! ! ! Τι κερδίζουν με τα ψέματα ; ; ; ; Ο λαός ας πάψει να είναι ευγενής μαζί τους. Σ.Σ το συγκεκριμένο έργο δημοπρατείται και στις 7 Σεπτεμβρίου (γίνεται διεθνής διαγωνισμός), μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 πολύ μεγάλες εταιρείες. Παρατήρηση πρώτη και ερώτηση: Τι σημαίνει Δήμαρχε Αργους η παρότρυνση στον λαό να μην είναι ευγενικοί μαζί τους;;;!!!!
Πάμε όμως παρακάτω αφού ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ έδωσε νέο ρεσιτάλ σε ιστοσελίδα που φιλοξένησε την ακόλουθη δήλωση πρός δόξα του πλουραλισμού: «δυστυχώς για κάποιους το δικό μας ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ !!!! .....και κλάμα οι ΑΝΤΙ ...Αργείτες.......Ο ΧΟΝΔΡΟΣ που (δηλώνει δημοσιογράφος) και μερικά άλλα ......( βάλε οτι χειρότερο σου έρχεται ).Ο Δήμος μας έχει ΔΗΜΑΡΧΟ, πάρτε το χαμπάρι ! ! !! »
Και περίμενα να ακούσω να διαβάσω κάτι. Τίποτε όμως... Σιγή απόλυτη. Και αναρωτήθηκα: Λές να είναι το 60% που προκαλεί τόση σιωπή; Λές να είναι η παιδεία μας που αποδεχόμαστε ένα διάλογο με ορολογίες χοντρός, εχθροί, προδότες. Ισως να είναι και αυτό αλλά προσωπικά δεν αποδέχομαι ούτε το ύφος ούτε τους σκοπούς που εξυπηρετούνε τέτοιου είδους απαντήσεις.
Ο ΧΟΝΔΡΟΣ λοιπόν μάγκες είναι ένα άτομο που έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, έχει έρωτα με αυτό που κάνει και γνωρίζει να γράφει να μάχεται για αυτά που πιστεύει .Δεν μπαίνω στην λογική αν είναι σωστά η λάθος τα όσα γράφει. Προφανώς πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Αν αγαπάμε τον τόπο μας πρέπει να μπαίνουμε ασπίδα σε ανθρώπους που έχουν άποψη και το θάρρος να την εκφράζουν δημόσια. Αυτούς που προκαλούν τον διάλογο και την αντιπαράθεση που όταν γίνεται με πολιτισμένους όρους μόνο σε καλό μπορεί να καταλήξει. Ακόμα και όταν εκφράζεται αντίθετη άποψη οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στον υπογράφοντα και όχι να τον χλευάζουμε.
Η χλεύη δεν είναι όπλο. Δηλώνει αδυναμία. Ο σεβασμός στον υποτιθέμενο εχθρό είναι υποχρέωση και ένδειξη στοιχειώδους πολιτικού σεβασμού και παιδείας. Με τον χονδρό και τον όποιον θέλετε έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές. Με έχει εκνευρίσει άλλες τόσες αλλά ποτέ δεν έπαψα να τον σέβομαι και μέχρι σήμερα να με κάνει να χαμογελάω με όσα σκαρφίζεται το δημοσιογραφικό του μυαλό. Ετσι είναι και έτσι πρέπει να είναι. Και αν είναι έτσι για εμάς τους απλούς πόσο πρέπει να είναι για ανθρώπους που οι πράξεις και τα λόγια τους διδάσκουν ή μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο; Δήμαρχε όταν κάποτε η εξουσία σας τελειώσει θα πρέπει όλοι να σας σέβονται. Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε να κερδίσετε
ΥΓ. Οσο το σκέφτομαι αυτό το ΧΟΝΔΡΟΣ μου θυμίζει την Θεοπούλα στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ με την κοντή.
Γιώργος Αργυρίου (ο Ψηλός) expressnews.gr

Λαχειοφόρους αγορά με πολλά δώρα στο παραδοσιακό γλέντι με τον Π.Λάλεζα στην Κίο






























 Λαχειοφόρο αγορά με... πολύτιμα δώρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου στην Παραδοσιακή Βραδιά με τον Παναγιώτη Λάλεζα.

Ανοιχτή σύσκεψη Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ




























 Την Πέμπτη 31/7 και ώρα 8μμ θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Σύσκεψη - Συντονιστικό,  Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου”στο Θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο.

http://www.argolikeseidhseis.gr/

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος μαζεύει πατάτες για τους φτωχούς
























  Στο όμορφο Λεωνίδιο της Κυνουρίας, κάτω από τα επιβλητικά κόκκινα βράχια βρίσκεται ένα από τα κτήματα της Ιεράς Μόνης Αγ. Νικόλαου Σίντζας Λεωνιδίου. Όπως κατ' έτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλέξανδρος, στα μέσα του μηνός Μαρτίου, εφύτευσε στο κτήμα αυτό τρία στρέμματα με πατάτα. Την 29η Ιουλίου 2014 ημέρα Τρίτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Ιερείς εκ της Τριπόλεως και του Λεωνιδίου, εθελοντές και συνεργάτες, από πρωίας ρίχτηκαν στην εργασία, με σκοπό την συγκομιδή άνω των τεσσάρων τόνων οικολογικής πατάτας.

Η οικογένεια του Δημήτρη Καμπόσου που ζει στο νησάκι Λέβιθα





















Το νησάκι Λέβιθα βρίσκεται μεταξύ Πάτμου και Λέρου. Μοναδικοί κάτοικοι είναι η οικογένεια του Δημήτρη Καμπόσου. Η ιστορία τους στο νησί ξεκινάει από τον προ-προ πάππου του μπάρμπα Δημήτρη που εγκαταστάθηκε εκεί το 1820.Όπως είναι αναμενόμενο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά. Δεν είναι εύκολο να ζεις χωρίς γείτονες στη μέση του πουθενά. Οι κοντινότεροι άνθρωποι που μπορούν να συναντήσουν είναι σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων ή 2,5 ωρών με το καΐκι.

Επιστολή Μανιάτη προς Δένδια και Χρυσοχοίδη για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης






























 Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με φορείς επαγγελματικών, ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννησου, σχετικά με τη λειτουργία πολιτικού Αεροδρομίου στην Τρίπολη, απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια καθώς και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Νέα διοίκηση στον Παναργειακό - Πιθανότερος προπονητής ο Πέτρος Δημητρίου





















  Νέα διοίκηση στον Παναργειακό προέκυψε μετά την χθεσινή γενική συνέλευση. Τα ονόματα που απαρτίζουν την νέα διοίκηση της ομάδας είναι:

http://www.argolikeseidhseis.gr/

Συλλογή Φαρμάκων για τη Γάζα σε Ναύπλιο και Άργος























Εδώ και 3 εβδομάδες η πολύπαθη Γάζα βομβαρδίζεται από το στρατό του Ισραήλ. Περισσότεροι από 6.000 τραυματίες στερούνται πολύτιμα για τη ζωή τους φάρμακα και άλλα φαρμακευτικά υλικά.

Τμήματα γνωριμίας με το waterpolo για παιδιά από το Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου





















 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου ως και τη Κυριακή 10 Αυγούστου ο ΝΟΝ θα λειτουργεί τμήματα γνωριμίας με το waterpolo για αγόρια και κορίτσια!!! 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το αδιέξοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ











 Η κυβέρνηση των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, υλοποιώντας πιστά την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε πραγματικό αδιέξοδο.

Ενδεικτικά: 

Εξώδικο του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελματιών Αρχαίας Επιδαύρου για δημοσίευμα εφημερίδας
























 Ο Σύλλογος Τουριστικών Επαγγελματιών Επιδαύρου αισθάνεται την ανάγκη και υποχρεούται να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί στα δημοσιεύματα του εν λόγω κυρίου στο Βημαγκαζίνο, ο οποίος κύριος απορρίπτει την καταλληλότητα και τη σωστή λειτουργία όλων των επιχειρήσεων της Αρχαίας Επιδαύρου χωρίς καμία υπόληψη και καμία εξαίρεση.

27η Γιορτή της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στον Πλάτανο Κυνουρίας

 Πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού και παίρνοντας θάρρος από τη συνεχή συμμετοχή σας προχωράμε στις 12 Αυγούστου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30, για 27η χρονιά στα Πανσελήνια After..

Λήθη, ένας κινηματογραφικός μύθος - Συγγραφείς ελεύθερα πνεύματα, καλλιτέχνες απροκατάληπτοι στο Φουγάρο

Της Σπυριδούλας Μπόμπου-Φρειδερίκου

 Το Σεπτέμβρη στον πολιτιστικό χώρο ΦΟΥΓΑΡΟ, καμάρι για την πόλη μας και όλη την Ελλάδα, θα έχουμε την χαρά και την τύχη να παρακολουθήσουμε διαδραστικό και διεισδυτικό θέατρο από το΄΄ θέατρο της εμπειρίας΄΄ του Ν.Φυτά και της ομάδας του, σε κείμενα του Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗ και του ΖΑΜΠΑΡΔΙΚΟΥ Ι., για τρεις παραστάσεις. 

Τά πάντα στην κοινωνία σας βασίζονται στον καταναγκασμό της υποχρέωσης και όχι στην ατομική ευθύνη. Προτιμάτε την σκλαβιά μέσα από την Υποχρέωση προς το σύνολο και ΟΧΙ την αληθινή Ελευθερία που πηγάζει από την Ευθύνη προς το Ατομο. Αυτά είναι λίγα λόγια του συγγραφέα Ζαμπαρδίκου Ιωάννη, από το έργο του άγριος λίβελλος της πραγματικής ελευθερίας. (Συνέντευξη του οποίου ήδη δημοσιεύτηκε την 24/7/14).

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση: "Φωτεινή, όπως φως" της Μαίρης Παναγιώτου στο Βουλευτικό

 Παρουσίαση του βιβλίου "Φωτεινή, όπως φως" (εκδόσεις Όστρια) της κ. Μαίρης Παναγιώτου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.