Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

03.11.2011 | 21:05

Χαοτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ - Ένας πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας και οι βουλευτές στα κάγκελα με άγριες βρισιές

- Από τον Ε. Βενιζέλο ακούσαμε ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα τελικά
- "Άδειασμα" Διαμαντοπούλου σε Παπανδρέου: Μας κορόιδεψες για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας
- Βάσω προς πρωθυπουργό: Έχεις άγνοια της κατάστασης της χώρας
- Δ. Λιντζέρης: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης
- Υπουργός προς Ε.Παναρίτη: Κοίτα το μο... την κάναμε και βουλευτή

Παπανδρέου: «Δεν είμαι γαντζωμένος
στην καρέκλα μου»

Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2011 22:46
«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω, μόνο να σώσουμε την πατρίδα. Ας κάτσουμε να συζητήσουμε, κύριε Σαμαρά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, ικανού να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες και, αφού έχουμε διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας και την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, να πάμε σε εκλογές».
Παπανδρέου: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την αντιπολίτευση»Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου πριν τη διαπραγμάτευση για νέα κυβέρνησηReuters: Τον Παπαδήμο προτείνουν για πρωθυπουργό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
 

ΕΛΛΑΔΑ

Μέρκελ: Η σταθερότητα του ευρώ είναι
πιο σημαντική από την παραμονή της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2011 21:16
Η διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ είναι σημαντικότερη προτεραιότητα από την εξασφάλιση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι περιμένει από την Ελλάδα πράξεις και όχι ανακοινώσεις, αναφερόμενη στη γνωστοποίηση ότι το δημοψήφισμα δεν θα διενεργηθεί. «Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», αλλά για αυτό υπάρχουν και υποχρεώσεις και πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι να παραμείνει η Ελλάδα προσηλωμένη στο «συμφωνημένο πακέτο» της 27ης Οκτωβρίου, διεμήνυσαν οι πρόεδροι της του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Κομισιόν: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η μόνη επιλογή

ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: «Ζήτησα από τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, όχι να συγκυβερνήσουμε»

Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2011 21:40
«Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε. Λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας ότι η ΝΔ αποχωρεί από τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσυνης.
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για το ενδεχόμενο μεταβατικής κυβέρνησηςΒενιζέλος: «Όλα στον αέρα εαν γίνουν τώρα οι εκλογές»Παπαρήγα: «Εδώ και τώρα εκλογές»Καρατζαφέρης: «Σώστε την Ελλάδα. Σώστε την Ελλάδα. Σώστε την Ελλάδα!»Ντόρα Μπακογιάννη: «Εμεινα άναυδη από την ομιλία του Γ.Παπανδρέου»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου