Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"Μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου"

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, και Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου. 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι με νέα Ερώτηση στο ζήτημα της απαράδεκτης καθυστέρησης στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων σε υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, μετά τη γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Γ. Πεταλωτή στην από 10/10/2011 Ερώτηση που είχα υποβάλει, και την ανταπάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.


Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Υφυπουργού, αναφέρεται ότι:


«Σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα του έτους 2011 των σωφρονιστικών υπαλλήλων σας γνωρίζουμε σχετικά με την πορεία καταβολής τους τα εξής:


- α’ τριμήνου 2011 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος 2011): Για τα εκτός Ν. Αττικής ευρισκόμενα Καταστήματα Κράτησης, εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απεστάλη στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) προς πληρωμή στις 05-08-2011 και η περαιτέρω διαδικασία εκφεύγει πλέον των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


- β’ τριμήνου 2011 (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος 2011): Για τα εκτός Ν. Αττικής ευρισκόμενα Καταστήματα Κράτησης, εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απεστάλη στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) προς πληρωμή στις 23-08-2011 και η περαιτέρω διαδικασία εκφεύγει πλέον των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


- γ’ τριμήνου 2011 (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2011): έχει ολοκληρωθεί η ανάληψη του ποσού για το σύνολο των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας και έχει ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία για την καταβολή τους.


- δ’ τριμήνου 2011 (Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2011): Αναμένεται η έκδοση απόφασης δέσμευσης πόρων.


Επισημαίνουμε ότι, από τη χρονική στιγμή που κατατίθενται οι καταστάσεις πληρωμής στις αρμόδιες ΥΔΕ απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός μέχρι να κατατεθούν – μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών – οι αποζημιώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων».



Αντίστοιχα, στην ανταπάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου στην απάντηση του Υπουργείου, υπογραμμίζονται τα εξής:


«(…) όσο αφορά τα δεδουλευμένα νυχτερινών και εξαιρέσιμων κ.λ.π, μηνός Οκτώβριου 2010 τα Καταστήματα Κράτησης έστειλαν έγκαιρα τον αντίστοιχο προϋπολογισμό και δεν κατέστησε δυνατό να πληρωθούν οι υπάλληλοι λόγω αργοπορίας δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ευθύνη του Υπουργείου και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι αποζημιώσεις θα μας καταβληθούν.

 Όσο αφορά το Α τρίμηνο 2011 τις 21 πρώτες μέρες μηνός Ιανουαρίου όπως και τον Οκτώβριο του 2010 δεν δημοσιεύτηκαν και πάλι χωρίς δίκη μας ευθύνη.  Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί για το Γ τρίμηνο του 2011 και όσο αφορά το μήνα Σεπτέμβριο στον ΚΑΕ 512 (νυχτερινά εξαιρέσιμα).  Για το Δ Τρίμηνο του 2011,δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις ,θα πρέπει να βρεθούν πόροι και δεν γνωρίζουμε ,αν και πότε θα πληρωθούμε.  Για το Β τρίμηνο 2011 αναμένεται να πληρωθούμε εντός του μηνός Δεκεμβρίου».



Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

 Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες πρόκειται να προβούν για την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου